Tuulilasi

Fiat kaavailee Pandasta sähköautoa - halvempi hinta erikoisella akkuratkaisulla

Fiat kaavailee Pandasta sähköautoa - halvempi hinta erikoisella akkuratkaisulla
Autocarin mukaan Fiat saattaa lisätä miniautoonsa Pandaan myös täyssähköversion, kun se uudistaa mallistoaan Euroopassa.
Julkaistu: 23.8.2019
Uuden sukupolven Panda on tulossa vuonna 2021, täyssähköversio voisi tulla sivuston mukaan 2023. Autoon tulisi modulaarinen lisättävä akusto, minkä avulla sen hinta pysyisi alhaisena. Lisäakkuja voisi asentaa autoon myös jälkikäteen.
Fiat Chrysler on toistaiseksi vahvistanut vain, että se tekee pienestä 500-mallistaan sähköauton, jonka tuotanto alkaa ensi vuonna.
”Uusi Panda tulee muistuttamaan pitkälti maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esiteltyä konseptiautoa Centoventiä, ulkonäöstä tulee hyvin pitkälti samanlainen”, sanoo Fiatin brändin pääjohtaja Olivier Francois Autocarille.
Centoventin toimintamatka sähköllä on 100 kilometriä, mutta neljä akkua lisäämällä se olisi jo 500 kilometriä.
Fiat on kutistanut rajusti mallistoaan Euroopassa. Ne kaikki perustuvat jatkossa 500-malliin ja Pandaan. Punton tuotanto lopetettiin jo ja myös Tipo on vedetty pois suurelta osin Euroopan markkinoilta. Se saatetaan kuitenkin korvata Jeep Renegaden alustalle tehtävällä SUV:lla.
”Emme tule tekemään jatkossa isoja autoja, premium-autoja tai urheilullisia autoja. Keskitymme urbaaniin liikkumiseen ja pieniin perheautoihin etenkin Etelä-Euroopassa. Kaikki mallimme tulevat olemaan 3,5 - 4,5 metriä pitkiä. On selvää, että tarvitsemme lisää sähköautoja ja myös lisää versioita Fiat 500:stä, että voimme perustella korkeampia hintoja”, Francois sanoo.
Fiat dominoi tällä hetkellä Euroopassa miniautojen segmenttiä, jonka kokonaismyynti laski vuoden alkupuoliskolla 0,4 % 603 925 autoon. Pandoja niistä oli JATO Dynamicsin tilastojen mukaan 105 534 ja 500-malleja 100 150.
Kommentoi »