Tuulilasi

Fiat hylkäämässä pikkuautonsa Pandan ja 500:n Euroopassa

Fiat hylkäämässä pikkuautonsa Pandan ja 500:n Euroopassa
Fiat Chrysler Automobiles suunnittelee lopettavansa miniautojen segmentin myynnin Euroopassa. Syynä on Fiatin mukaan liian suuret valmistuskustannukset, kun Euroopan päästörajoitukset tiukentuvat.

FCA:n johtaja Mike Manley kertoo, että ideana on saada tulevat miniautosegmentin asiakkaat hankkimaan jatkossa subkompaktin B-segmentin autoja.

”Ihan lähitulevaisuudessa näette, että tulemme keskittymään enemmän hyvin myyvän B-segmentin autoihin. Se tarkoittaa sitä, että joudumme luopumaan paljon miniautoista”, Manley sanoo.

Hän ei kuitenkaan antanut mitään tarkkaa aikarajaa miniautoista luopumiselle. Hän ei myöskään kommentoinut, millaisilla autoilla ne mahdollisesti tultaisiin korvaamaan.

Retrohenkinen ja kolmiovinen Fiat 500 hatchback ja Panda ovat dominoineet Euroopan miniautojen markkinoita, mutta niiden tuoreimmat sukupolvet ovat jo ikääntymässä ja ne pitäisi päivittää. Niin ei nyt ehkä käy lainkaan.

Fiat 500 on jo 12-vuotias, se julkistettiin 2007. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla sen myynti putosi kuitenkin 9 % 100 150 autoon. Kolmannen sukupolven Panda puolestaan esiteltiin 2012. Automotive Newsin mukaan sen myynti nousi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 15 % kaikkiaan 105 534 autoon.

FCA teki tappiota Euroopassa kolmannella vuosineljänneksellä 55 miljoonaa euroa.

Julkaistu: 5.11.2019
1 kommentti