Tuulilasi

Fiat Chryslerin Kiinan myynti romahti – alensi tulosennustettaan


Fiat Chrysler Automobilesin uuden pääjohtajan Mike Manleyn aikakausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. FCA on alentanut vuoden tulostavoitettaan, koska sen myynti Kiinassa jäi toisella vuosineljänneksellä odotettua vähäisemmäksi.
Kuvat Maserati

Tuotto-odotusten alentamisen takana ovat sekä tiukentunut kilpailu että etenkin SUV:ien kehno menekki Kiinassa, FCA tiedotti.

Kiinan ongelmat ovat iso haaste Manleylle, joka nimitettiin viime lauantaina eilen menehtyneen Sergio Marchionnen tilalle. Yhtiön viisivuotissuunnitelman mukaan sen pitäisi tuplata voittonsa, mikä on pitkälti riippuvainen maailman suurimman automarkkinan Kiinan ja Aasian myynnistä.

FCA:n mukaan sen nettotuotto putosi toisella vuosineljänneksellä 35 % 881,9 miljoonaan dollariin. Liikevaihto kasvoi 4 %. Mukautetut tuotot putosivat 9 %.

New Yorkin pörssissä FCA:n osake putosi 8,8 %. Etenkin Jeepin laajamittainen invaasio Kiinaan ei ole onnistunut odotetusti, hankaluuksia on ollut myös Maseratin Levante SUV:n toimituksissa asiakkaille tulliviivästysten vuoksi.

Julkaistu: 26.7.2018