Tuulilasi

Fiat Chrysler pudottaa dieselit – yhdeksän miljardia euroa vihreisiin autoihin

Fiat Chrysler pudottaa dieselit – yhdeksän miljardia euroa vihreisiin autoihin
Fiat Chrysler Automobiles pudottaa dieselautot valikoimistaan Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa vuoteen 2021 mennessä. Sen sijaan yhtiö panostaa yhdeksän miljardia euroa vihreiden autojen tuotantoon.
Kuvat FCA

Sähköautojen tarkoituksena on se, että FCA pääsee vuoteen 2022 mennessä asetettuihin päästörajoihin. Jeepiltä, Maseratilta ja Fiatilta tulee ensimmäinen sähköauto myyntiin jo vuonna 2020. Kahta vuotta myöhemmin FCA:lla on viisivuotissuunnitelmansa mukaan jo 30 eri sähköistä mallia.

“Seuraavien vuosien iso haaste on saada meidät riippumattomammaksi öljystä, se on haaste koko yhteiskunnalle. Emme vielä tiedä, millaisen roolin mitkäkin hallitukset maailmalla ottavat sähköautoja kohtaan, mutta sen tiedämme, ettemme voi laskea kaikkea yhden kortn varaan”, sanoo FCA:n pääjohtaja Sergio Marchionne.

FCA pyrkii tavoitteeseensa yhdistelmällä pieniä turbomoottoreita, hybridejä, lataushybridejä ja täyssähköautoja. Kaikkiin yhtiön brändeihin tulee tarjolle sähköisiä versioita, esimerkiksi jokaiseen Jeepin, Alfa Romeon ja Maseratin malliin.

Marchionne korosti myös Eurooppaa sanomalla, että EU:n päästönormien vuoksi isompi siirtymä sähköautoihin on täysin pakollinen. Vuoteen 2022 mennessä FCA:n autoista Euroopassa 40 % on polttomoottoriautoja, 40 % mietoja hybridejä ja 20 % lataushybridejä tai täyssähköautoja.

Sähköautot korvaavat dieselit, joiden kysyntä laskee koko ajan.

Julkaistu: 5.6.2018
1 kommentti