Tuulilasi

Ferrarin nelivetoinen ”perhemalli” FF päivitettiin – lisää tehoa ja uusi erikoinen nimiFerrarin nelivetoinen ”perhemalli” FF päivitettiin – lisää tehoa ja uusi erikoinen nimi

Ferrarin FF:ää kutsutaan faceliftin jälkeen GTC4Lussoksi. Erikoisen nimiuudistuksen lisäksi malli on saanut uutta ilmettä, lisätehoa ja -vääntöä sekä takapyöräohjauksen.
Teksti Max Lange
Kuvat Ferrari

Auton uusi ja hieman erikoinenkin nimi GTC4Lusso tulee sanoista Grand Turismo Coupe viitaten auton muotoiluun ja nelonen kertoo istuimien määrän. ”Lusso” viittaa siihen, että malli italialaismerkin eniten luksusta tarjoava malli.

GTC4Lusso on edelleen tunnistettavissa vanhaksi FF:ksi, vaikka muutokset ulkoisesti ovat yllättävän suuria. Keulan virnemäinen hymy on kasvanut vieläkin leveämmäksi. Suurimmat muutokset ovat kuitenkin takana, jossa sekä ajovaloja että takadiffuusoria on muotoiltu uusiksi.

Ferrari kehuu, että auton ilmanvastus on pienentynyt huomattavasti. Teknisesti suurin muutos edeltäjään on nelivetoon liitetty takapyöräohjaus, jonka kerrotaan tasapainottavan auton menoa suurissa nopeuksissa ja parantamaan ketteryyttä kaupunkiolosuhteissa.

GTC4Lusson keulalla on sama hirviömäinen 6,3-litrainen vapaasti hengittävä V12 kuin FF:ssä. Tehoa on tosin nostettu 30 hevosvoimalla 680 heppaan. Huippunopeutta Ferrarille kertyy kiitettävät 335 km/h ja kiihdytys 0–100 km/h sujuu 3,4 sekunnissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.2.2016