Ferrari-pomo puhuu yhtiön ensimmäisen SUV:n suunnittelusta: ”Tämä on haastavaa, mutta hauskaa”
Autot ja liikenne
Ferrari-pomo puhuu yhtiön ensimmäisen SUV:n suunnittelusta: ”Tämä on haastavaa, mutta hauskaa”
Ferrari alkaa olla jo melko pitkällä kiihkeästi odotetun SUV:nsa kehitystyössä. Purosangue-työnimellä kulkeva SUV on luvassa markkinoille vuonna 2023. Se tulee viemään Ferraria aivan uuteen suuntaan.
2Kommenttia
Julkaistu 16.9.2019
Tuulilasi

Purosangue on yksi 15 uudesta autosta, jotka Ferrari viime vuonna vahvisti tulevaksi lähivuosien aikana.

”Olen vakuuttunut tästä autosta ja sen teknisestä konseptista. Olemme mielestämme löytäneet konseptin, joka on toisaalta SUV ja tulee varmasti vakuuttamaan SUV:n ystävät hankkimaan sen. Toisaalta taas siinä on todella paljon eroja verrattuna nykyisiin SUV-autoihin”, sanoo Ferrarin tekninen johtaja Michael Leiters Autocarille.

Auton mittatilaustyönä tehty yksilöllinen alustarakenne mahdollistaa kovan suorituskyvyn, mutta antaa sisälle riittävästi tilaa, mitä SUV:lta aina odotetaan.

”Haasteena on, että avaamme nyt kokonaan uuden segmentin Ferrarilla. Me rakennamme jokaisen automme isolla kunnianhimolla ja keskittyneesti. Tämän auton kanssa edessämme on aivan uudenlaisia insinöörityön haasteita.”

Ferrari on pitänyt tiukkaa linjaa Purosanguen yksityiskohdista. Auton alustarakenne on kuitenkin sellainen, että siihen voidaan laittaa niin V6-, V8- kuin V12-moottorikin. Myös lataushybridi on mahdollinen ja jopa todennäköinen päästörajojen koko ajan tiukentuessa. Autosta on tulossa nelipaikkainen ja noin 5-metrinen.

Purosangueen on tulossa täysin uusi sisustus kuten kaikkiin tuleviin Ferrarin GT-malleihin. Ohjauspyörä on suunniteltu uusiksi, samoin tietoviihdejärjestelmä. Autoon tulee tuulilasiin heijastuva näyttö, uusi tapa ohjata eri toimintoja ohjaamossa sekä takapenkin tietoviihdejärjestelmä.

”Tämä on ensimmäinen SUV:mme. Haasteita löytyy; kuinka saamme varmistettua, että tilaa on tarpeeksi, matkustamo on miellyttävä ja samalla ergonominen? Ydinkysymys on, mitä mukavuus tarkoittaa Ferrarin DNA:ssa”, Leiters sanoo.

”Tämä on haastavaa, mutta samalla hauskaa ja hieno mahdollisuus meille. On mukavaa suunnitella välillä jotakin täysin erilaista.”

2 kommenttia