Tuulilasi

Ferrari-pomo jatkaa erikoisia lausuntojaan: ”Ferrarilta itsestään ajava auto vain kuolleen ruumiini yli!”


Ferrarin toimitusjohtajana toimiva Sergio Marchionne on taas kommentoinut Ferrarin tulevaisuutta värikkäin sanakääntein.
Teksti Max Lange
Kuvat Maserati

Autocarin tekemässä haastattelussa Geneven autonäyttelyssä Marchionne on kertonut, että Ferrari kaavailee edelleen pienempää mallia 488 GTB:n alapuolelle. Projekti on toistaiseksi kuitenkin jäissä. Moottorina ”pikku-Ferrarissa” olisi brittilehden mukaan V6.

Marchionne totesi myös haastattelussa, että Ferrarilta ei ole tulossa pelkällä sähköllä kulkevaa autoa. Suurimpana syynä tähän ovat äänet, jotka ovat elintärkeitä Ferrarissa, hän jatkaa.

La Ferrarin tapaan hybridivoimalinjoja voidaan nähdä jatkossakin, tosin enemmänkin suorituskyvyn kohottajana kuin CO2-päästöjen alentajana.

Marchionne on jo aiemminkin laukonut erikoisia kommentteja, että hänet pitäisi ampua ennen kuin Ferrari tekisi katumaasturin. Nyt hän jatkaa samaa linja robottiautojen kanssa. Emme ole siis näkemässä itsestään ajavaa Ferraria aivan lähitulevaisuudessa.

Vuonna 2017 on myös Ferrarin 70. juhlavuosi, jonka takia Ferrari lupaa ”jotakin erityistä” ensi vuoden mallistoon. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.3.2016