Tuulilasi

FCA tekee Jeep Renegadesta lataushybridin

FCA tekee Jeep Renegadesta lataushybridin
Fiat Chrysler Automobiles on tekemässä Jeep Renegade SUV:sta lataushybridiversion. FCA:lla, kuten kaikilla muillakin autonvalmistajilla, on kovat paineet päästöjen vähentämiseksi vaaditulle tasolle EU-alueella.

FCA kertoi kesäkuussa, että se investoi yhdeksän miljardia euroa sähköautoihin ja hybrideihin seuraavan viiden vuoden aikana. Se myös lopettaa vaiheittain dieselhenkilöautojen tuotannon vuoteen 2021 mennessä.

Jeep Renegaden lataushybridi tulee markkinoille vuonna 2020, auto rakennetaan Italiassa Melfin tehtaalla. Tällä hetkellä siellä valmistetaan Renegaden polttomoottorimalleja. Yhtiön mukaan lataushybridi moottorin kehittäminen ja valmistaminen tulee maksamaan 200 miljoonaa euroa. Tehtaan työntekijöitä tullaan uudelleenkouluttamaan ja samalla myös tehdasta uusimaan uuden teknologian vaatimusten mukaiseksi.

Renegaden lataushybridi on seuraava askel FCA:n sähköistämispyrkimyksissä. Se on jo lanseerannut Pacifica minivanista lataushybridin ja miedon hybridin Ram 1500 -lava-autosta aiemmin tänä vuonna.

Vuoteen 2022 mennessä FCA aikoo valmistaa 12 sähköistä voimanlähdettä, niin täyssähköautoja, lataushybridejä kuin hybridejäkin. Kaikkiaan sähköisiä malleja on tulossa siihen mennessä noin 30.

Yhtiön entinen pääjohtaja Sergio Marchionne väheksyi pitkään sähköistymisen merkitystä. Hän kertoi aikanaan, että yhtiö alkaa tehdä sähköisiä autoja vain, kun niistä saadaan taloudellisesti kannattavia. Marchionne kehotti myös, että ihmiset eivät ostaisi yhtiön ainoaa täyssähköistä Fiat 500e -mallia, koska FCA teki tappiota jokaisesta myydystä autosta. Teslan menestys ja yhä tiukentuvat päästönormit pakottivat Marchionnenkin taipumaan sähköistymisen edessä, jota hän kutsui ”erittäin tuskalliseksi rahan tuhlaukseksi”.

Marchionne menehtyi yllättäen heinäkuussa leikkauskomplikaatioihin, hänen seuraajansa Mike Manley on kertonut kuitenkin jatkavansa sähköistämisen tiellä.

Julkaistu: 9.10.2018
Kommentoi »