Mondo

Euroopan parhaat uudet ravintolat

Euroopan parhaat uudet ravintolat

Valitsimme 10 uutta ravintolaa, jotka foodien tulee tietää juuri nyt. Ja kyllä, niistä saa hyvää ruokaa huokeasti!
Teksti Janne Waltonen
Kuvat ravintolat
Mainos

TALLINNA

Kivi Paber Käärid

Tallinnassa ollaan trendien aallonharjalla. Muodikkaalle Kalamajan alueelle avattiin vastikään gluteeniton ravintola, josta saa ilahduttavan kekseliäitä annoksia. Myös laktoosittomia ja täysin vegaaneja ruokia löytyy. Iltaisin "Kivi, paperit, sakset" -leikistä nimensä saanut ravintola muuttuu baariksi klubikeikkoineen. Nokkela juureskerroshampurilainen ilman sämpylää on syystäkin ruokabaarin suosituimpia annoksia. Pöytävaraus illalla suositeltava. Pääruuat noin 10 euroa. Telliskivi 60kivipaber.com

LONTOO

Barnyard

Lontoossa ei muusta puhutakaan kuin huiman hypen harjalla olevan keittiömestari Ollie Dabbousin uudesta ravintolasta. Tarjolla on amerikkalaistyylistä maalais- ja arkiruokaa muutamalla twistillä. Maissintähkät on maustettu mesiangervolla ja taikinakuoreen kääritty makkara, sausage roll, tarjoillaan itse tehdyn pikkelssin kanssa. Sisustus on rustiikkisen hurmaava ja koko ravintola tihkuu hipsteritunnelmaa. Sunnuntai-illan roast-menyy paisteineen on ehdottomasti hintansa (kolmeruokalajia, noin 30 e) väärti. Ei pöytävarauksia. Pääruuat alkaen noin 12 euroa. 18 Charlotte Streetbarnyard-london.com

Berliiniläisen Nenin annoksissa on marokkolaisia vaikutteita.

BERLIINI

Neni

Länsi-Berliinin Charlottenburgiin avattu 25 hours Bikini Berlin -hotelli on herättänyt paljon huomiota trendiväen keskuudessa. Ylimmän kerroksen kattoterassilta avautuvat huikeat näkymät kaupungin yli. Niiden lisäksi tarjolla on hauska ravintola Neni. Liki kaikkia annoksia löytyy kahdessa koossa joko kokeiltavaksi yksin tai jaettavaksi ystävien kanssa. Ruokalistalla on vaikutteita arabikeittiöstä ja Venäjältä. Marokkolainen turska-annos tomaattiraguun kera oli loistava. Pöytävaraus suositeltava. Pienet annokset 5–15 euroa, isot 15–30 euroa. Budapester Strasse 4025hours-hotels.com

MILANO

I Salentini

Trendikaupunginosa Breran uusin kalaravintola on mukavan rento ja sisustukseltaan simppeli. Keittiö nojaa italialaisiin perinteisiin ja houkuttelee varsinkin niitä, joiden sydän ja vatsa halajavat Etelä-Italian Pugliaan. Kalacarpacciot ovat jo vierailun arvoisia, mutta listalta löytyy myös erinomaisia liha-annoksia, kuten peri-italialaiset lihapullat. Pöytävaraus suositeltava. Pääruuat alkaen 12 euroa. Via Solferino 44isalentini.com 

Uformel on pieni hitti Kööpenhaminassa.KÖÖPENHAMINA

Uformel

Michelin-ravintola Formel B:n pikkuveli on rento ja suosittu ravintola vain kivenheiton päässä päärautatieasemasta ja Tivolista. Ruokalistalla ei ole alku- tai pääruokia, vaan samanhintaisia annoksia suositellaan valittavaksi neljä tai viisi. Monet raaka-aineista tulevat tanskalaisilta pientuottajilta. Myös erinomainen valikoima laseittain tarjottavia viinejä. Pöytävaraus välttämätön. Annokset 14 euroa, suositus 4–6 annosta. Studiestraede 69, uformel.dk

BARCELONA

LEggs

Lukuisista Michelin-tähdistään tunnetun Paco Pérezin uusin ja rennoin ravintola sijaitsee erinomaisella paikalla yhdellä Barcelonan pääbulevardeista. Ravintolan idea on hauska: inspiraatio on haettu kananmunista. Maista ainakin erinomaisia munakkaita. Annoksia suositellaan tilattavaksi monta ja jaettavaksi pöytäseurueen kesken. Pianobaariin voi pysähtyä cocktailille ostosten teon lomassa. Annokset alkaen 10 euroa. Passeig de Gracia 116, Barcelonaleggs.es

Nook on Tukholman kiinnostavin moderni aasialainen.TUKHOLMA

Nook

Mustekalaa, korianteria ja chorizomajoneesia. Härkätartaria ja suppilovahveroita. Göteborgin Michelin-tähditetyssä Kock & Vinissä työskennellyt huippukokki Claes Grännsjö avasi Nookin Södermalmille vähän päälle vuosi sitten. Tarjolla on fine dining -tasoista ruokaa pienemmällekin kukkarolle. Fuusiokeittiö ammentaa vaikutteensa niin Koreasta, Pohjoismaista, Ranskasta kuin Italiastakin. Annokset ovat kauniita, sesongin raaNenin ruuissa on marokkolaisvaikutteita.ka-aineista saadaan paras irti. Pöytävaraus suositeltava. Menyy 40 euroa. Åsögatan 176, nookrestaurang.se

MADRID

La Bomba

Suuret annokset, mutkaton tunnelma, modernin ranskalaisbistron sisustus, lautasilla ronskisti Espanjaa. La Bomba -bistrossa ei turhia jäykistellä. Paikka on parhaimmillaan porukassa, koska silloin voi tilata jaettavaksi parikin paellaa ja risottoa. Kesäisin terassi on verraton lounaspaikka. Pöytävaraus suositeltava. Annokset alkaen 10 euroa. Pedro Muguraza 4, labombabistrot.com

Modernia portugalilaista Bastardon tapaan.LISSABON

Bastardo

Mitä ajatella paikasta, jossa leipä tuodaan pöytään legoista rakennetussa korissa? Bastardo on kerrassaan loistava bongaus Lissabonissa. Leikkisä ja simppeli sisustus ei turhia kumartele, ruokalistalta löytyy modernia portugalilaista. Annokset ovat niin kauniita, että ne tekisi heti mieli kuvata Instagramiin. Päivän annos (15 e) on erittäin suositeltava, kuten myös hauska iltapäivätee, johon kuuluu teetä ja kekseliäitä leivoksia. Pöytävaraus suositeltava. Pääruuat alkaen 8 euroa. Rua da Betesga no 3, restaurantebastardo.com

PARIISI

Caillebotte

Pariisin foodiepiireissä suuren suosion saanut pikkuravintola tarjoilee tyypillistä ranskalaista bistroruokaa raikkaalla otteella. Nuoren henkilökunnan luova intohimo näkyy – ja kuuluu, ravintolassa on avokeittiö. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan ja palvelu erinomaista. Hasselpähkinöillä ryyditetty lampaanpotka oli taivaallista! Pariisilaisittain edullinen viinilista. Pöytävaraus tehtävä hyvissä ajoin. Pääruuat alkaen 16 euroa. 8 Rue Hippolyte Lebas, +33 1 5320 8870

Julkaistu: 27.5.2015