Tuulilasi

Euroopan automyynti pieneni 9 prosenttia elokuussa - Nissanilla hurjin pudotus

Euroopan automyynti pieneni 9 prosenttia elokuussa - Nissanilla hurjin pudotus
Euroopan automyynti jatkaa laskuaan, eikä tunnelin päässä ole hirveästi valoa. Nissan, Renault, Fiat ja VW kaikki kärsivät yli kymmenen prosentin pudotuksesta.

Vuosi 2019 on ollut eurooppalaisessa autokaupassa laskusuuntainen. WLTP:n käyttöönotto on aiheuttanut suurta krapulaa automyynnissä, mutta tunnelin päässä on hieman valoa.

Elokuun autorekisteröinnit tippuivat 1,07 miljoonaan autoon Euroopan unionin EFTA-maiden alueella. Pudotusta tapahtui 8,6 prosenttia. Suurin häviäjä elokuussa oli Nissan, jonka myynti tippui huimat 48 prosenttia. Saman allianssin Renaultilla ei mennyt juurikaan paremmin, sillä ranskalaismerkin myynti tippui 38 prosenttia. Fiatin myynti tippui 26 prosenttia ja Volkswageninkin 14 prosenttia.

Positiiviseen suuntaan meni ainoastaan neljä merkkiä: Mercedes-Benz (+ 13 %), DS (+ 26 %), Skoda (+ 5,4 %) ja Ford (+ 1,7 %).

Elokuun myyntilukujen huonoutta edelliseen vuoteen selittää onneksi se, että vuonna 2018 autonvalmistajat yrittivät saada niin paljon autoja kaupaksi kuin mahdollista. WLTP-standardi tuli voimaan 1.9.2018, ja autonvalmistajat pyrkivät saamaan kaupaksi mahdollisimman paljon vanhalla mittausmenetelmällä tyyppihyväksytettyjä autoja.

Julkaistu: 19.9.2019
1 kommentti