Etsitkö hurmaavaa kylää Espanjasta? Katso nämä vinkit
Matkailu
Etsitkö hurmaavaa kylää Espanjasta? Katso nämä vinkit
Espanja on täynnä tunnelmallisia ja komeita pikkukaupunkeja, jotka kannattaa ottaa reissuohjelmaan. Tässä neljä upeaa vaihtoehtoa eri puolilta maata: Andalusiasta, Kataloniasta, Aragoniasta ja Castilla-La Manchasta.
Julkaistu 24.8.2018
Mondo

Cuenca, Castilla-la Mancha

Keskiaikainen linnoituskaupunki Cuenca seisoo komealla paikalla kukkulalla, kahden joen yläpuolella. Unescon perintökohteen erikoisuuksia ovat casas colgadasit eli kalliolta ”roikkuvat” talot sekä värikkäät, vanhat rakennukset. Cuenca on parin tunnin päässä Madridista.

Arcos de la Frontera, Andalusia

Cádizin provinssissa sijaitseva Arcos de la Frontera on yksi maakunnan kuuluisista valkoisista kylistä, pueblos blancoseista, ja hienoimpia lajissaan. Erityisen kaupungista tekee varsinkin sijainti: sen linna ja kirkot kohoavat ­jyrkän kallion laella. Kaupunki ­toimii lähtöpaikkana Pueblos Blancos -reitille.

Cádizin maakunnassa sijaitsevan Arcos de la Fronteran sijainti on komea.

Cadaqués, Katalonia

Salvador Dalí vietti nuoruuden kesiään tässä valkoisessa rantakaupungissa, ja se on vetänyt puoleensa muitakin taiteilijoita Joan Mirósta Marcel Duchampiin. Costa Bravalla, Cap de Creusin niemimaalla oleva tyylikäs Cadaqués on kesäkuukausina hyvin suosittu. Viereisessä Portlligatissa sijaitsee Dalín kotimuseo.

Cadaquésin rantakaupunki sijaitsee suositulla Costa Bravalla.

Albarracín, Aragonia

Espanjan sisämaan Albarracínia pidetään yhtenä maan kauneimmista keskiaikaisista pikku­kaupungeista. Matkailijaa odottavat pinkin ja terrakotanhohtoiset talot, pienet kujat ja vuoristomaisemat. Lähin iso kaupunki on Valencia, noin kahden tunnin matkan päässä.

Kommentoi »