Tuulilasi

Esittelyssä: Volkswagen Cross Up – seikkailuhenkeä pikkuautoihinEsittelyssä: Volkswagen Cross Up – seikkailuhenkeä pikkuautoihin

Volkswagenin pikkuautotarjontaa on täydennetty neliovisella, hillitysti seikkailuhenkisellä Cross Upilla. Suomen mallistosta autoa ei tosin tällä hetkellä löydy.
Teksti AMS, Michael Harnischfeger
Kuvat Volkswagen

Polosta, Golfista, Caddystä ja Touranista on ollut jo tarjolla hieman korkeammalla maavaralla varustettu hillityn maasturimainen Cross-malli, ja nyt myös VW-perheen pienimmästä tulee seikkailukelpoinen.

15 milliä korkeamman maavaran lisäksi Cross Upissa on hopeanväriset peilinkotelot sekä puskurien muotoiluelementit, sumuvalot, kattokaiteet, kylkilistat ja mustat suojaavat muoviosat pyöränkoteloiden ympärillä. Muun muassa kaksiväriset penkinpäälliset, nahkainen ratti ja vaihdekepinnuppi sekä kiiltävä kojelauta tekevät vakiona neliovisen Cross Upin sisustasta arvokkaamman oloisen.

Tämä kaikki ei tee pikkuautosta objektiivisesti parempaa, mutta se ei ole myöskään tarpeellista Upin tunnetusti hyvien ominaisuuksien vuoksi. Cross Up on komeaksi laittautunut pikkuauto, ja ainakin osa siitä Saksassa perittävästä noin 2000 euron lisähinnasta nelioviseen Move Upiin verrattuna kompensoituu Cross Upin paremman varustelun kautta.

Auton kolmisylinterinen 75-heppainen bensakone pitää rummuttavaa ääntä, ja se pärjää hyvin arkiajossa. Cross Up on ketterä sekä kevytkäyttöinen, ja sillä on iloinen luonne. Auto ei ole ehkä järkiostos, mutta houkutteleva se on.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.10.2013