Tuulilasi

Ensituntuma: Uusi Skoda Fabia Combi


Skoda Fabian farmariversio tuo ison kontin pikkuluokkaan.
Kuvat Vesa Eskola

Skoda Fabia Combi tulee myyntiin muutama kuukausi hatchbackin jälkeen maaliskuun puolivälissä. Farkku on etuosastaan identtinen lyhytperäisen kanssa, joten ensikuvailu keskittyy uuteen takaosaan.

Uudessa Combissa on tavaratilaa 530 litraa, 25 litraa enemmän kuin poistuvassa mallissa. Nostokynnys on 611 mm, 26 milliä matalampi kuin ennen. Kokonaismitoiltaan Fabia on 10 mm pidempi, 35 mm leveämpi ja 31 mm matalampi kuin ennen. Mitat ovat valmistajan ilmoittamia.

Ulkomuodoltaan myös Combi-Fabia on kauniisti muotoiltu. Ero edelliseen, hieman koppimaiseen, korkeampaan ja kapeampaan farmariin on melkoinen. Nyt molemmat Fabian korimallit ovat jälleen ilo silmälle. Farmareissa kauneuden kohennus on ehkä jopa tuntuvampi kuin hatchback-malleissa.

Kahden ja kolmen aikuisen kuormalla kolmen pienen matkalaukun kanssa Fabia liikkui hyvinkin mäkisessä maastossa pirteästi. Ajettavina olivat 1,2 TSI –moottorin 90- ja 110-heppaiset versiot manuaalivaihtein. Fabian hatchback-malli on jo kehuttu ajettavuudestaan, ja samat arvosanat sopivat myös farmariin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 21.1.2015