Tuulilasi

Ensituntuma: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake


Mercedes-Benz A-luokan neljäs koriversio on kauniisti piirretty farmari.
Kuvat Mercedes-Benz

CLA SB on kirjankoodien mukaisesti neliovisen CLA coupé –korin farmarimuunnelma samaan tapaan kuin isommasta CLS coupésta taannoin esitelty farkkumalli. Linjatkin ovat hyvin samantyyppiset, kuin mittakaavassa pienennetyt. Ja yhtä hyvännäköiset.

Tarjolla on kolme bensa- ja kaksi dieselmoottoria, useimpiin kaksoiskytkinautomaattivaihteisto, dieseleihin ja tehokkaimpiin bensakoneisiin myös neliveto. Valitsimme ensimmäiseksi 220 CDI:n, josta tullee yksi suosituimmista versioista Suomessa. Kaikki koeajettavat olivat automaattivaihteisia.

Koeajolenkistä puolet oli saksalaista moottoritietä ilman nopeusrajoitusta, puolet maaseudun pikkuteitä 100 km/h:n rajoituksella, joten ajettavuus oli helppo panna koetukselle. Shooting Brake ei pettänyt odotuksia: Meno oli helppoa, hiljaista ja vakaata koko nopeusalueella. Vain karkeahkon asvaltin herättämä rengasmelu kiinnitti kielteistä huomiota.

CLA SB on todellakin kaunis auto. Joissakin ratkaisuissa on muotoilu ollut käytännöllisyyttä tärkeämpää, mutta kauneusarvojen nimessä se sallittakoon. Maailmassa on ihan riittävästi tylsän näköisiä farmariautoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 16.3.2015