Tuulilasi

Ensimaistiainen: Tesla Model Y rantautui Suomeen - Ekat yksilöt Kiinasta

Ensimaistiainen: Tesla Model Y rantautui Suomeen - Ekat yksilöt Kiinasta
Tesla järjesti suomalaiselle medialle mahdollisuuden tutustua uuteen Model Y -katumaasturiin, joka saapuu syyskuussa Suomeen - Kiinan tehtailta.
Julkaistu: 24.8.2021

Model Y on kauan odotettu täyssähköinen katumaasturiuutuus Teslalta. Se on ollut jo reilun vuoden myynnissä rapakon toisella puolen, mutta vasta nyt se rantautuu Eurooppaan ja samalla Suomeen. Model Y:n piti alunperin tulla Teslan uudelta Berliinin tehtaalta, mutta viivästykset tehtaan pystyttämisessä ovat johtaneet siihen, että ensimmäiset Euroopan Model Y:t tulevatkin Shanghaista Kiinasta.

Model Y:n tavaratila on paljon käytännöllisempi kuin sedan-mallisessa Model 3:ssa. Kokonaistilavuus penkit alhaalla on 2 100 litraa.

Model Y muistuttaa paljon Model 3:sta niin ulkoa kuin sisältä. Uutuus on kuitenkin selkeästi isompi auto lähes joka suunnalta. Niille Tesla-kuskeille, joille Model 3 on ollut liian ahdas, on Model Y tervetullut uutuus. Auton takapenkki sekä tavaratila ovat paljon käytännöllisemmät kuin 3:ssa. Takapenkillä on hyvä istuma-asento sekä riittävästi reisitukea. Lasikaton takia myös pääntilaa on runsaasti. Tavaratila on kookas, ja pohjan alla on todella paljon lisätilaa tavaroille.

Ohjaamo ja hallintalaitteet ovat tuttua Teslaa.

Ohjaamo ja hallintalaitteet ovat käytännössä identtiset Model 3:n kanssa. Pääosa toiminnoista on siis upotettu kosketusnäyttöön.

Euroopan Model Y:t on varustettu CCS-latausportilla.

Berliinissä valmistettuihin Model Y -malleihin on luvattu uudempaa akkutekniikkaa, ja nämä Kiinan Model Y:t liikkuvat samoilla akuilla kuin Model 3. Euroopan tehtaan on kerrottu avautuvan lokakuun aikana 2021.

Ensimmäisille Long Range -mallin Model Y -malleille on luvattu toimintamatkaa 507 km. Myöhemmin luvassa on Performance-versio. Hinnat Model Y:lle starttaavat 64 400 eurosta, mutta varustelu on tällöin jo todella kattava.

Suuri yleisö pääsee tutustumaan Model Y Teslaan maanantaina 30. elokuuta alkaen.

Kommentoi »