Apu

Näin Euroopan johtajat muistavat kuningatar Elisabetia sosiaalisessa mediassa

Näin Euroopan johtajat muistavat kuningatar Elisabetia sosiaalisessa mediassa
Torstaina 8. syyskuuta pois nukkuneen kuningatar Elisabet II:n elämää ja tekoja muistellaan somessa kauniisti ja myötätuntoisesti.
Julkaistu: 9.9.2022

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittää Twitterissä osanottonsa kuninkaalliselle perheelle ja britannialaisille. Hän kirjoittaa kuningatar Elisabetin olleen maailman pisimpään palvellut valtionjohtaja ja yksi maailman kunnioitetuimpia henkilöitä.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kirjoittaa Elisabetin olleen Britannian ja Kansanyhteisön johtaja ja symboli yhtä kauan tai kauemmin kuin suurin osa meistä on elänyt.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi lähetti surunvalittelunsa Ukrainan kansan puolesta kuninkaalliselle perheelle, Yhdistyneen kuningaskunnan kansalle ja Kansanyhteisölle.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kirjoitti Twitterissä, kuinka yli 70 vuotta hallinnut kuningatar Elisabet oli Britannian kansan yhtenäisyyden ja pitkän historian ruumiillistuma. Macron muistaa kuiningattaren Ranskan ystävänä ja hyväsydämisenä hallitsijana, joka jätti jälkensä Britanniaan ja tähän vuosisataan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti eilen osanottonsa kuningatar Elisabetin menehtymisen johdosta kuninkaalliselle perheelle ja koko Yhdistyneen kuningaskunnan kansalle ja kirjoitti kuningattaren valvollisuudentunnon ja omistautumisen olevan esimerkki meille kaikille.

Britannian kuninkaallinen perhe ilmoitti kuningattaren kuolemasta torstaina 8.9. kello 20:30 virallisella Twitter-tilillään.

Juttua päivitetään

1 kommentti