Ensityypit: DS 7 E-Tense – Parhaat palat
Autot ja liikenne
Ensityypit: DS 7 E-Tense – Parhaat palat
DS 7:n pistokeyhybridit ovat lähestymässä elinkaarensa loppupäätä. Auton ensimmäinen facelift on samalla sen viimeinen.
Julkaistu 28.10.2022
Tuulilasi

DS kuuluu niihin automerkkeihin, jotka tuskin tulevat Suomessa koskaan saavuttamaan suurta suosiota. Tähän on parikin selittävää syytä. Ensiksikin auto on ranskalainen, eivätkä meikäläiset aina katso ranskalaisia autoja hyvällä silmällä. Toisekseen DS on suhteellisen kallis ja eksklusiivinen merkki, joka ei edes yritä miellyttää massoja. Olennaisinta kuitenkin on, että nuoren merkin tarjoama vastine rahalle on erinomainen, kuten juuri freesatussa DS 7:ssä.

Viitisen vuotta markkinoilla ollut DS 7 on nykyisessä markkinapuristuksessa meikäläisittäin siis edelleen marginaalituote. Suoraan premiumiin syvälle sukeltava DS on merkkinä nuori, mutta 7 ammentaa pitkän linjan ranskalaisesta luksuksesta, joka ei useimmille automaailmassa ole kovin tuttua. Uusi DS 7 tarjoaa siitä yhä parempia paloja.

Ulkomuotojen osalta DS 7 saa faceliftissä tavanomaiseen tapaan uudistetut etu- ja takapuskurit sekä parannetut ajovalot. Keulamaski on suurempi. Aiempaa kapeampien pikseli-led-ajovalojen ja erityisen päiväajovalohunnun yhdistelmä tavoittelee erottuvaa muodikasta ilmettä. Kaukovalojen kantama on parhaimmillaan 380 metriä. Takana suomukuvioiset takavalot on muotoiltu uudelleen.

Suomen tuontiohjelmaan kuuluu jatkossa vain lataushybridejä. Tehotasoja on kolme: etuvetoinen 225 E-Tense sekä nelivetoiset 300 ja 360 E-Tense. Luvut kertovat suoraan autojen tehon hevosvoimina. Uutena näistä DS 7:ään tulee voimakkain 360 E-Tense-versio.

DS käyttää materiaaleja, jotka ovat aitoa premiumia hankintahinnan edellyttämällä tasolla.

Ranskalaiseen hienostuneisuuteen ja aitoon laatuun panostava DS haluaa erottua edukseen. Sen se monin paikoin myös onnistuu tekemään. Tämä korostuu etenkin auton sisäpuolella, sillä esimerkiksi ohjaamossa materiaalit ovat aitoja; joko nahkaa, metalleja tai digitaalisten komponenttien premium-vertailun kestäviä tuotteita.

Uudet DS 7:t saapunevat Suomeen heti ensi vuoden alkupuolella. Sitten tämän auton uutena plugarina haluavalle tuleekin pian jo kiire, sillä vuoden 2024 jälkeen DS ei esittele enää yhtäkään uutta mallia, ei edes faceliftiä, joka ei ole täyssähköauto. Siksi DS 7 pistokehybridin nyt nähtävä uudistuminen jää sen viimeiseksi. Seuraaja voi toki kantaa samaa nimeä, mutta polttomoottoria tuossa autossa ei siis tule olemaan. Rohkea veto alleviivaa meneillään olevaa käyttövoimamurrosta Euroopassa.

DS 7 E-Tense 225 Plug-In-Hybrid Perf. Line Business

 • Moottori Rivi-4, bensiini
 • Iskutilavuus 1598 cm3
 • Teho/vääntö 133 kW (180 hv)/300 Nm Sähkömoottori 81 kW (110 hv), 320 Nm
 • Yhteisteho 165 kW (225 hv), 360 Nm
 • Voimansiirto Etuveto, 8-port. automaatti
 • 0−100 km/h/huippunop. 9,9 s./225 km/h
 • Yhd. EU-kulutus 1,3 l/100 km
 • Toimintamatka sähköllä 64 km (WLTP)
 • CO2-päästöt 29 g/km
 • Mitat Pituus 4 593 mm, leveys 1 821 mm, korkeus 1 625 mm, akseliväli 2 738 mm, tavaratila 555–1752 l
 • Omamassa 1 835 kg
 • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein 60 835 € mallisto alkaen: 59 288 €

Kenelle?

Hyvin toimeentuleva ekspressionistinen tyyliniekka tai vaikkapa menestyvä taiteilijaperhe saattaa löytää kookkaasta DS 7:stä arvoilleen resonoivaa kaikupohjaa.

Kommentoi »