Tuulilasi

Detroit 2017: Uusi VW seitsemänpaikkainen Tiguan Allspace haastaa Skoda Kodiaqin


VW on esitellyt Detroitin autonäyttelyssä jo jonkin aikaa odotetun plus-version Tiguanistaan. Reilu 20 cm perusmallista kasvanut Allspace on kutakuinkin Skoda Kodiaqin kokoinen.
Teksti Max Lange
Kuvat Volkswagen

Tarkalleen ottaen uusi Tiguan Allspace on 215 mm tavallista Tiguania pidempi. Iso osa pituuskasvusta on tullut 110 mm kasvaneesta akselivälistä. Uutuuden akseliväli (2 791 mm) on identtinen tuoreen Skoda Kodiaqin kanssa. Sen sijaan kokonaispituudessa Allspace (4 704 mm) ylittää Kodiaqin vaivaisella 7 millimetrillä.

Tiguan Allspacen saa Euroopassa tilattua halutessaan seitsemänpaikkaisena. Allspace lisää tavaratilaa perusmalliin verrattuna peräti 115 litralla, mikä nostaa kokonaistilan erittäin kookkaaseen 730 litraan. Penkit kaadettuna tilaa on yhteensä 1 770 litraa.

VW sijoittaa Allspacet lähtökohtaisesti Tiguan-malliston yläpäähän, joten katumaasturiin ei tarjota Tiguan-malliston pienitehoisimpia voimanlähteitä. Sekä 150-heppaiset TSI- että TDI-moottorit ovat molemmat saatavilla sekä etu- että nelivetoisina. Tätä tehokkaammat moottorivaihtoehdot ovat aina nelivetoisia.

Yhdysvaltojen markkinoilla Tiguan Allspace tulee olemaan ainoa myynnissä oleva Tiguan versio. Allspacen euroversio esitellään maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä ja sen myynti starttaa vuoden 2017 toisella puoliskolla.

VW Tiguan Allspacelle ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, sillä saman konsernin Skoda Kodiaq on hinnoiteltu tällä hetkellä todella kilpailukykyisesti Suomessa. Jo nykyisen perus-Tiguanin lähtöhinnat ovat korkeammat kuin suuremman Kodiaqin. Uuden Allspacen hinnat tulevat olemaan vielä selkeästi tätä suuremmat.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.1.2017