Tuulilasi

Daimlerin vastaus veti Teslan Muskin hiljaiseksi – pystyi sanomaan vain yhden sananDaimlerin vastaus veti Teslan Muskin hiljaiseksi – pystyi sanomaan vain yhden sanan

Mikään ei voita pientä naljailua.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Tesla

Teslan Elon Musk kuittaili Daimlerille Twitterissä saksalaisjätin panostuksista sähköautoiluun. Muskin mukaan miljardi dollaria Alabaman tuotantolaitokseen ei ole tarpeeksi. 

Daimler ei kauaa kuittailua kuunnellut, vaan muistutti, että yhtiö aikoo käyttää 10 miljardia dolalria seuraavan sukupolven sähköautojen kehitystyöhön sekä miljardin akkukehitykseen. ”Tässä on puuttuva nolla”, oli ytimekäs viesti.

Good

— Elon Musk (@elonmusk) September 25, 2017

Ilmeisesti Musk oli vakuuttunut, sillä hän tyytyi vain toteamaan: ”Hyvä”.

Muskin lisäksi Daimlerin viestintä päätti vastata myös muutamille Muskin kannattajille. Esimerkiksi harhaluulo siitä, että Muskin kommentti olisi saanut aikaan Daimlerin lisäsijoituksen miljardista kymmeneen miljardiin, tyrmättiin tehokkaasti. ”Olen pahoillani, mutta me ilmoitimme sijoituksista jo vuonna 2016”, Daimler muistutti.

Sähköautot ovat erityisen kuumaperuna tällä hetkellä, sillä autovalmistajat tasapainoilevat kehityskulujen ja päästösanktioiden välillä. Tällä hetkellä vain kolme valmistajaa pystyy vastaamaan kiristyviin määräyksiin. 

Julkaistu: 27.9.2017