Tuulilasi

Daimler tarjoaa Mercedeksen vanhan dieselin omistajille ilmaisen suodatinjärjestelmän vaihdon

Daimler tarjoaa Mercedeksen vanhan dieselin omistajille ilmaisen suodatinjärjestelmän vaihdon
Daimler kertoo, että se tulee maksamaan asiakkailleen 3000 euron korvauksen, jos he tulevat vaihtamaan Mercedes-Benz-dieselautoihinsa vanhan tilalle uuden suodatinjärjestelmän päästöjen vähentämiseksi.
Kuvat All Over Press

Kampanja on osa autonvalmistajien yritystä välttyä ajokielloilta suurkaupungeissa. Saksassa jo useat kaupungit ovat ottaneet käyttöön systeemin, missä tietyillä suurkaupunkien alueilla on kiellettyä ajaa vanhoilla dieseleillä.

Daimler avasi tällä viikolla nettisivuston, mistä voi täyttää hakemuksen tukirahan saamiseksi. Ensimmäisenä vaihtoon pääsevät ns Euro 5 -moottorit, joita on esimerkiksi Mercedeksen E220- ja E250-malleissa.

Pakoputkien suodattimen korjaussarjan on kehittänyt saksalainen Dr Pley SCR Technology, sen hankinta ja vaihto tulee maksamaan juuri tuen verran eli 3000 euroa.

Moni saksalainen autonvalmistaja tarjosi ensin asiakkailleen vain ohjelmistopäivityksiä ja kehotti heitä hankkimaan uuden vähäpäästöisen auton. Osin asiakkaiden toiveista ne ovat nyt ryhtymässä mekaanisten osien vaihtoon.

”Olemme tienneet alusta saakka, että mekaaniset korjaukset ovat toteuttamiskelpoisia. Nyt olemme pystyneet todistamaan sen myös autonvalmistajille”, sanoo Dr Pley SCR Technologyn kehitysjohtaja Thomas Steinbrückner Reutersille.

Julkaistu: 7.8.2019
2 kommenttia