Concierge: Road trip Ranskasta Espanjaan
Matkailu
Concierge: Road trip Ranskasta Espanjaan
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään vinkkejä Euroopan road tripille. Conciergella on yksinkertainen vastaus: jääkää Ranskan Alsaceen.
Julkaistu 20.7.2016
Mondo

Cest incroyable! Alsace sattuu olemaan Conciergen rakkainta lapsuudenmaisemaa. Conciergen isä tunnetaan seudulla yhä nimellä Le Finnois qui acheta un tonneau de vin pour y habiter, mies joka osti viinitynnyrin asuakseen siellä.

Jos haluaisi selvittää Conciergen todellisen identiteetin, ei tarvitsisi kuin lampsia Niedermorschwihrin pikkukylään, etsiä leipuri Kuntzmann ja kysyä, mitä hän tietää suomalaisista. Leipurilla saattaisi olla muutama tarina takataskussa, kuten myös pullo eau de vietä (kossua).

Totta kai te jäätte kahdeksi viikoksi Alsaceen! Ajelette viinitietä, käytte Colmarissa, Ribeauvillessä, Riquewihrissä... Syötte hyvin. Mitä herkkuja Alsacesta löytääkään: baeckeoffea, flàmmeküecheja, sürkrütiä, unohtamatta suolaista laardikuivakakku kugelhupfia. Luumusta tehtyä eau de vietä, päärynästä tehtyä eau de vietä, kirsikasta tehtyä eau de vietä. Toki seutu tunnetaan muutamasta valkoviinistäkin.

Alsacesta ajaa Alicanten Torreviejaan noin vuorokaudessa. Aika täydellistä, eikö? Jos – ja vain jos – haluaisitte nähdä muutakin kuin küecheja ja hupfeja, Concierge suosittelee seuraavaa reittiä: Alsacesta Sveitsin puolelle, Genevejärven kautta Mont Blanc -vuoren alittavaan kuuluisaan tunneliin, sieltä Pohjois-Italian Aostaan ja Välimeren rannikkoa Nizzan ja Montpellierin kautta Valenciaan.

Ja jos joku ystävistäsi kutsuu reissunne jälkeen Alsacea Elsassiksi, tee kuten paikalliset ja lyö häntä kugelhupfilla päähän.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi    

Kommentoi »