Concierge: Parhaat turkkilaiset ruuat?
Matkailu
Concierge: Parhaat turkkilaiset ruuat?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mitä turkkilaisen keittiön helmiä kannattaa ehdottomasti maistaa.
Julkaistu 18.6.2014
Mondo

Conciergen omiin suosikkeihin kuuluvat lehtitaikinasta tehty baklava-leivonnainen ja turkkilaiset alkupalat eli mezet. Kannattaa maistaa pyörtynyttä imaamia eli imam bayıldıa. Tarinan mukaan tuntematon uskonoppinut pyörtyi onnesta syötyään kasviksilla täytettyä munakoisoherkkua

Munakoisomezejä suosittelee myös Mondon Istanbul-oppaan kirjoittaja Ayla Albayrak.

»Rakastan esimerkiksi patlıcan salatasıa eli kylmää munakoisosalaattia, jossa on sitruunaa, oliiviöljyä ja valkosipulia sekä şakşukaa eli tomaattista munakoisohöystöä. Mezet ovat hyviä erityisesti meyhaneissa eli kalaravintoloissa», Albayrak vastaa puhelimeen Istanbulin sykkeestä.

Hän suosittelee myös İskender kebabia eli dönerlihaa ja tomaattikastiketta pitaleivän päällä. Herkku on nimetty dönerin eli pyörivän pystykebabin keksineen teinipojan mukaan.

»Ankarassa kannattaa mennä Tunalı Hilmi -kadulla sijaitsevaan ravintola Rumeliin syömään lampaansuolikeittoa – mutta vasta yöllä. Paikallisen uskomuksen mukaan keitto selvittää pään baari-illan jälkeen. Mieleen tulee myös hyvä kalaravintola Yakamoz ja kebabpaikka Hacı Arif Bey.»

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »