Concierge: Nykin parhaat saaret?
Matkailu
Concierge: Nykin parhaat saaret?
Kiinnostaisiko päiväretki jollekin New Yorkin saarista? Concierge kysyi muutaman hyvän vinkin.
4.12.2013
 |
Mondo

Oikeastaan New York koostuu lähes kokonaan saarista, esimerkiksi Manhattan on saari, vaikka sitä ei heti huomaa. Mutta näsä­viisastelu sikseen. Mondon New York -oppaan tekijä, ihastuttava Alli Haapasalo suosittelee päiväretki­kohteeksi Coney Islandia. Tosin Coney Island ei ole enää saari vaan Brooklyniin liitetty niemi Long Islandin saarella.

"Coney Island on yksi Brooklynin ja koko New Yorkin kiehtovimmista alueista. Kaupunkilaiset ovat suunnanneet sinne 1800-luvun lopusta asti hiekkarannalle ja huvipuistoihin. Nykyäänkin Coney Islandilla vaalitaan kaikkea eriskummallista. Rannalla lekottelun lisäksi voi ihmetellä vanhanaikaisen Freak Shown käärmeen­lumoajia ja kirkua kitisevässä vuoristoradassa."

Historiasta kiinnostunut suuntaa Ellis Islandille. Saaren siirtolaismuseo on Haapasalon mielestä kaupungin vaikuttavimpia nähtävyyksiä. "Newyorkilaista mielenmaisemaa ymmärtää vasta, kun oivaltaa siirtolaisuuden merkityksen kaupungin historiassa."

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »