Concierge: New Yorkin lutikat
Matkailu
Concierge: New Yorkin lutikat
Missä hotelleissa kannattaisi yöpyä New Yorkissa, jos ei halua nukkua luteiden vieressä? Mondon Concierge lähti selvittämään asiaa.
Julkaistu 2.4.2014
Mondo

Lutikat, nuo New Yorkin itikat. »Good night, sleep tight, dont let the bedbugs bite», sanotaan amerikkalaislapsille ennen nukkumaanmenoa. Lausetta ei kuitenkaan haluaisi kuulla vastaanottovirkailijan suusta newyorkilaisessa hotellissa.

Conciergekin tietää, että New Yorkin hotelleissa voi törmätä luteeseen jos toiseenkin. Kerran Concierge heräsi niin ison luteen vierestä, että pakeni huoneesta ikkunan kautta, tai olisi halunnut paeta. Mutta se ei tapahtunut New Yorkissa.

Mondon New York -oppaan kirjoittaja Alli Haapasalo muistuttaa, että ludehysteriaa on lietsottu julkisuudessa liiaksi asti, eivätkä hotellit suinkaan kuhise lutikoita. Ongelma on ikivanha: sellaista newyorkilaista hotellia ei olekaan, joka ei olisi jossain vaiheessa joutunut häätämään lutikoita.

Ennen matkaa voi tarkistaa bedbugregistry.com-sivuston, jolla matkailijat kertovat, mistä hotelleista luteita on löytynyt. Olennaisinta on tarkistaa heti saapuessa hotellihuoneen patja ja lakanat. Patjan verijäljet kielivät lutikoista.

»Hiiristä hotellihuoneessa en ole kuullut koskaan, mutta kyllähän hiiriä Nykissä on. Ei yllättäisi, jos jossain sellaiseenkin törmää», Haapasalo kertoo. 

Majapaikaksi hän suosittelee East Houston Hotelia (hoteleasthouston.com).

»Sieltä saa huoneen aika edullisesti, ja paikka on melko uusi ja varmasti siisti.»

Haapasalon muut New Yorkin suosikkihotellit kannattaa käydä vilkaisemassa hänen blogistaan mondo.fi:stä. Edullisia majoitusvinkkejä löytyy myös Mondon New York -oppaasta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »