Concierge: Maailman paras ruokatori?
Matkailu
Concierge: Maailman paras ruokatori?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mistä löytyy maailman paras ruokatori.
Julkaistu 27.9.2016
Mondo

Niin paljon vastauksia, niin vähän tilaa. Varsinkin jos mukaan lasketaan kauppahallit. Tori ja halli ovat toki eri asioita, mutta ruokahullun näkökulmasta niiden välillä on vain yksi ero, lokit.

Klassikoita riittää: Cours Saleya Nizzassa, La Boqueria Barcelonassa, Borough Market Lontoossa, Istanbulin maustetori, New Yorkin trendikäs Smorgasburg... Mutta näissä paikoissa on varauduttava muihin turisteihin.

Yksi hieno paikka on Tokion kuuluisa kalatori Tsukiji. Conciergen ryyppykaveri, Japani-ekspertti ja Mondon entinen päätoimittaja Heikki Valkama tosin sanoo, että vaikka Tsukiji on erittäin kiehtova, se ei ruokatorina ole matkailijalle paras. Tsukiji on tukkutori, joten kaupanteko on sen nähtävyys. Syömiseen Valkama suosittelee Kioton Nishiki-toria.

Conciergen viimeisin löytö on Firenzen Mercato Centrale -halli ja varsinkin sen uusittu yläkerta, jossa ravintolapisteet myyvät paikallisia herkkuja juustolajitelmista tiramisuun ja hiiliuunissa grillattuun T-luupihviin. Loistava lounas- tai illallispaikka!

Ja löytyyhän niitä toreja Suomestakin. Meillä tosin saa tiramisun sijaan kovaan leipään leivottua järvikalaa ihran kanssa. Bon appétit!

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »