Concierge: Maailman oudoimmat ruuat
Matkailu
Concierge: Maailman oudoimmat ruuat
Maistuisiko pässinkives tai ehkä sittenkin kananvarvas? Concierge listaa maailman 10 eksoottisinta ruokalajia. Nam!
17.4.2013
 |
Mondo

Aloitetaan etanoista. Conciergen äidillä on tapana sanoa, että ne, jotka eivät ole tunteneet ranskalaisen nilviäisen rasvaista tirskahdusta hampaissaan, eivät tiedä mitään ruuasta.

Conciergen ranskalaisiin suosikkeihin kuuluu myös raaasta lihasta valmistettu tartarpihvi raaan kananmunan kanssa. Skotlantilainen, lampaan sisäelimistä tehty haggis voittaa työmaaruokalan pyttipannun mennen tullen.

Kesyjä mutta maistamisen arvoisia ovat: grillatulla lihalla täytetty vietnamilainen banh mi -patonki; Etiopian kansallisruoka, kanaa ja keitettyjä munia sisältävä doro wot sekä makea, riisistä, kasviksista ja lihasuikaleista koottu korealainen bibimbap. Sen kanssa kannattaa maistaa käynyttä kaalia eli kimchiä.

Sitten on tietenkin löyhkästään tunnettu aasialainen durian-hedelmä ja Keski-Aasian lapinkulta, alkoholipitoiseksi käytetty hapan maito eli airag. Kiinalainen keittiö on eksoottisten herkkujen aarreaitta. Kananvarpaiden ja käärmeen­rakkojen sijaan Conciergen sydämen on vienyt yksinkertainen fanqie chao dan, tomaattipalojen seassa lillivät kananmunan palaset.

Conciergen »10 eksoottisinta ruokaa, joita ei tarvitse maistaa toista kertaa» -listalle kuuluvat kiinalaiset papu-keltuaiskakut, norjalaisten ällömakea brunost-juusto, saksalaiset pässinkivekset sekä – pahimpana kaikista – englantilaisten Marmite-hiivatöhnö.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »