Concierge: Amerikan road trip
Matkailu
Concierge: Amerikan road trip
Haaveena road trip Amerikassa, mutta turvallisuus askarruttaa? Concierge kokosi muutaman vinkin reissulle.
Julkaistu 11.9.2013
Mondo

Kuultuaan matkasta Conciergen hyvä ystävä Repe lupautui turvamieheksi mukaan. "Olen nelikymppinen poikamies, käyn salilla ja harrastin nuorempana budolajeja. Komeaksikin kehuvat. Olen tottunut ajamaan isolla autolla", Repe ilmoittaa.

Jos Repen seura ei kiinnosta, kannattaa kuunnella Conciergen toisen ystävän Totti Karpelan neuvot. Hänen yrityksensä Mielenrauha on erikoistunut muun muassa matkaturvallisuuteen.

Karpelan mukaan roadtripille lähtevän kannattaa liittyä Suomen Autoliittoon. Sen jäsenet saavat mittavan määrän peruspalveluita, jotka tekevät matkasta mukavamman ja edullisemman. Jos olette päättäneet ostaa auton vuokraamisen sijaan, saatte Autoliiton jäseninä käyttöönne Amerikan autoliiton eli AAA:n (American Automobile Association) 24/7 emergency -palvelun. Suomen Autoliiton voimassaoleva jäsenkortti pitää olla mukana.

Ennen matkalle lähtöä kannattaa tutustua ulkoministeriön Yhdysvaltojen matkustusohjeisiin. UM suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ministeriöön ennen matkalle lähtöä.

"Pitäkää myös perheenjäsenenne ajan tasalla matkasuunnitelmistanne. Yhdysvalloissa matkapuhelinpalveluiden laajuus ja taso vaihtelevat osavaltioittain. Yksi tapa on avata matkan kunniaksi Facebook-sivu, johon vain perheenjäsenet pääsevät. Sinne voi päivittää matkastatuksen", Karpela sanoo.

Ennen kuin hurautatte autolla vuokraamon pihasta, tarkistakaa, että vuokraamon 24/7-apunumero toimii ja pystytte matkapuhelimestanne soittamaan 1-800-alkuiseen ilmaisnumeroon. Tarkistakaa, miten konepelti ja bensatankki avataan, mistä hätävilkut kytketään, missä mahdollinen varoituskolmio sijaitsee, onko vuokraamon autossa vararengasta ja miten tunkkia käytetään.

Amerikkalaisia televisiosarjoja seuranneet tietävät, että poliisi on Yhdysvalloissa tarkka omasta turvallisuudestaan pysäyttäessään autoja. "Älä nouse autosta ilman erikseen annettua lupaa, laita sisävalo päälle jo ennen poliisin lähestymistä ja pidä ajopaperit helposti saatavilla, ettet joudu kaivamaan niitä esille", Karpela muistuttaa.

Isoissa taajamissa väärän poistumisrampin valinta voi viedä hyvinkin turvattomalle alueelle. Valitkaa navigaattorin reittivalikosta versio, joka käyttää valtateitä silloin, kun olette isoissa kaupungeissa.

Aina kun pysäköitte autonne kaupungissa, pitäkää huoli siitä, ettei näkyville jää arvoesineitä. Omaisuuden menetys harmittaa, ja vara-auton saaminen voi kestää hyvinkin pitkään.

Ai niin, jos Repen seura kiinnostaa, hänet tavoittaa Conciergen kautta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »