Citroenin täyssähköinen pakettiauto e-Jumpy sai hinnat Suomessa
Autot ja liikenne
Citroenin täyssähköinen pakettiauto e-Jumpy sai hinnat Suomessa
Citroën ë-Jumpy on Citroën Advanced Comfort® -ohjelman viimeistelemä täyssähköpakettiauto, joka tarjoaa kuljettajalle entistäkin mukavamman päivittäisen työvälineen ja ohjaamossa toimistomaisen työtilan.

Sähköistyminen ei ole tuonut ë-Jumpyn runsaaseen tilavuuteen ja toiminnallisuuteen kompromissia, vaan malli tarjoaa yhä polttomoottoriversiosta tutut ominaisuudet: jopa 1275 kg kantavuuden, 1000 kg vetomassan, Moduwork-istuimen ja sen alapuolella jopa 4 metrin lastaustilan sekä yhtä tilavan ja toiminnallisen lastaustilan.

Lisämukavuutta hiljaisen, hajuttoman ja värinättömän ajamisen lisäksi täyssähkö ë-Jumpyyn tuo passiivinen kuormantunnistusjärjestelmä (AMVAC), jonka toimesta iskunvaimennus vaihtelee auton ajokorkeudesta riippuen.

Täyssähkö ë-Jumpy pitää sisällään lisäksi monia muita kuljettajan arkea helpottavia ominaisuuksia, kuten ohjelmoitava ja etäohjattava esilämmitys sekä –jäähdytys, joka esilämmittää/-jäähdyttää niin ajoakun kuin matkustamon tilan. Lataus voidaan ajastaa toivottuun kellonaikaan.

Mittaristo on päivitetty kertomaan sähköllä ajamiseen liittyvää oleellista informaatiota virran kulutuksesta ja ajotapaa voidaan mukauttaa tarpeeseen kolmen eri ajotilan avulla: Eco / Normal / Power (Eco auttaa optimoimaan toimintamatkan, Power tuo täydet tehot raskaan kuorman kuljettamiseen).

Vakiovarusteisiin kuuluvat uusi sähkötoiminen käsijarru säästää matkustamossa tilaa, kun taas peruutustutka helpottaa kuljettajaa ahtaissa tiloissa. Lisäksi ë-Jumpy on aina varustettu Connect Box -hätäpuhelu ja tiepalvelukutsulla.

ë-Jumpy tulee tarjolle kahtena eri akun tehoversiona, joista ammattilainen voi valita omaan käyttötarpeeseen soveltuvamman:

230 km (WLTP) 50 kWh akku on saatavana XS-, M- sekä XL-pituudessa

330 km (WLTP) 75 kWh akku on saatavana M- ja XL-pituudessa

Ajoneuvolaturi on 3-vaiheinen 11 kWh. Pikalatauksella akku saavuttaa 80% varaustason 30 /45 minuutissa.

Suomeen Citroën ë-Jumpy saapuu loppuvuodesta 2020. XS-pituus seuraa perästä heti vuoden 2021 alkupuolella.

Mallin hinnat on julkaistu ja ennakkomyynti alkanut. Autoverolliset kokonaishinnat alkavat 50 kWh:n akulla XS-pituudessa 42 991 eurosta. 75 kWh:n akun M-pituudessa saa alkaen 47 671 eurolla.

e-Jympylle on Suomessa voimassa 5 vuoden kilometrirajoittamaton takuu. Akulle on voimassa 8 v / 160 000 km takuu.

Kommentoi »