Tuulilasi

Citroen loi ”cityauton” – kehtaisitko sinä ajaa tällä?

Citroen on kehittänyt sähköisen Ami One -nimisen kaksipaikkaisen kulkuvälineen, jota voi ajaa ilman ajokorttia. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta melkoinen kenkälaatikko on kyseessä.
Kuvat Citroën

Citroenin mukaan Ami One on kehitetty edulliseen ja ympäristöystävälliseen kaupunkiliikkumiseen. Tiedotteessa Citroen vertasi sitä ehkä kaikkein tunnetuimpaan autoonsa 2CV:hen eli tuttavallisemmin rättisitikkaan.

”Siinä missä 2CV aikoinaan takasi liikkumisen vapauden maaseudulle, Ami One tekee saman urbaanille kaupunkiliikkumiselle”, Citroen retosteli.

Citroen pitää 2,5-metristä Ami Onea vaihtoehtona joukkoliikenteelle, polkupyörälle tai skootterille. Sitä voi ajaa jo 16-vuotiaana, ilman ajokorttia tai ajokortilla, riippuen paikallisesta lainsäädännöstä.

Ami Onesta tulee osa PSA Groupin Free2Move-brändiä. Kulkupelin voi vuokrata jopa vain viideksi minuutiksi, mutta myös vaikkapa viideksi vuodeksi kuukausimaksua vastaan. Maksu sisältää parkkimaksut sekä akkujen latauksen.

Autossa on symmetriset ovet ja paljon vaihdettavia osia, joten sitä on Citroenin mukaan helppo tuottaa. Ovien saranat ovat kuljettajan puolella edessä ja matkustajan puolella takana. Häkkyrä esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Julkaistu: 19.2.2019
4 kommenttia