Tuulilasi

Useista talousrikoksista syytetty Carlos Ghosn lupaa: "Kerron ensi viikon lehdistötilaisuudessa totuuden kaikesta"

Useista talousrikoksista syytetty Carlos Ghosn lupaa: "Kerron ensi viikon lehdistötilaisuudessa totuuden kaikesta"
Entinen Renault-Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn odottelee parhaillaan vapaalla jalalla todennäköisesti aikaisintaan loppukesästä alkavaa oikeudenkäyntiään. Nyt Ghosn on twiitannut ensi kertaa vapautumisensa jälkeen ja kirjoittaa kertovansa ensi viikon torstaina lehdistötilaisuudessa totuuden kaikesta, mitä on tapahtunut.

Ghosn ei kertonut enempää faktoja lehdistötilaisuudestaan, eikä Automotive News saanut myöskään kommentteja hänen lakimiehiltään.

Ghosnia syytetään useista taloudellisista väärinkäytöksistä. Nyt japanilaissyyttäjät ovat valmistelemassa vielä lisäsyytettä Ghosnia vastaan hänen toimiessaan Nissanin pääjohtajana. Asia koskee bisneksiä omanilaisen partnerin kanssa. Japanilaislähteiden mukaan Ghosn olisi hyväksynyt 35 miljoonan dollarin laskun Nissanilta omanilaiselle yhteistyökumppanille Suhail Bahwan Automobilesille, jonka omistaa Ghosnin hyvä ystävä miljardööri Suhail Bahwan. Yhtiö vastaa Nissanin autojen jälleenmyynnistä Omanissa ja sen lähialueilla.

Asia paljastui aikanaan Nissanin sisäisessä tutkinnassa. Sen mukaan omanilaisyhtiö olisi hankkinut tämän jälkeen Ghosnille huvijahdin ja tukenut rahallisesti Ghosnin pojan omistamaa yritystä.

Reutersin mukaan myös Renault on kertonut ranskalaissyyttäjille samankaltaisista toimista saman yhteistyöyrityksen kanssa.

”32 miljoonaa dollaria oli palkinto omanilaisyritykselle siitä, että se on ollut Nissanin paras jälleenmyyjä. Ghosn ei yksin päätä tällaisista kannustimista, eikä rahoja ole millään tavalla käytetty maksamaan kenenkään henkilökohtaisia velkoja”, Ghosnin puhemies kertoi tuolloin.

Ghosn pidätettiin Japanissa 19. marraskuuta ja hän pysyi vangittuna 108 päivää. Vaikka hän vakuuttaa syyttömyyttään, voi edessä olla jopa 15 vuoden tuomio, jos Ghosn katsotaan syylliseksi.

Julkaistu: 3.4.2019
Kommentoi »