Mondo

Barcelonan parhaat aamiaiset


Mondon Barcelona-oppaan tekijä Paula Kultanen Ribas valitsi kaupungin parhaat aamiaiset ja brunssit.
Kuvat Hanna Kahranaho

Trendikäs

Sant Antonin kaupunginosaan on noussut lukuisia skandinaavivaikutteisia kuppiloita, joista suosituin on Tarannà (tarannacafe.com). Brunssitarjontaan sisältyy muun muassa suussa sulavia quichepiiraita ja häikäiseviä kakkuja, smoothieita ja artesaani­oluita. Suuri osa on luomua.

Fuusiobrunssi

Kalifornialaisen Taran ja chileläisen Jaimen perustaman Picnicin (picnic-restaurant.com) brunssi tarjoaa kutkuttavia makuja, kuten ankka confitta, nyhtöpossua nachovuoassa ja klementiinicouscousia. Bornissa sijaitsevan kahvilan erikoisuus ovat tuliset, chipotlella terästetyt bloody maryt. Tee pöytävaraus.

Luomua

Eixamplen kaupunginosassa sijaitsevassa Granja Petitbossa (granjapetitbo.com) voi nauttia aamiaiseksi kaurapuuroa! Petitbon ylpeys on erinomainen luomumunakokkeli. Brunssiin sisältyy kaikkea piiraista bocadilloihin ja tuoreisiin mehuihin.

Perinteisiä aamiaisia

Jos haluat nauttia aamiaisesi barcelonalaiseen tapaan, mene 1870 perustettuun Granja M. Viaderiin (granjaviader.cat.mialias.net). Perinteinen aamiainen on useimmiten makea, kuten kupillinen kaakaota hunajaisten melindro-keksien kera. Tarjolla on myös lähialueen juustoilla ja leikkeleillä täytettyjä patonkeja. 

Julkaistu: 27.6.2014