Avun pääkirjoitus: Kädenojennus sai teho-osaston hoitajan kyyneliin – nyt aloitamme #kiitoshoitajalle-kampanjan
Puheenaiheet
Avun pääkirjoitus: Kädenojennus sai teho-osaston hoitajan kyyneliin – nyt aloitamme #kiitoshoitajalle-kampanjan
"Hoitajat ovat venyneet ja auttaneet Suomea läpi vaikeiden aikojen. Ja hoitaneet heitäkin, jotka ovat saattaneet muut vaaraan ja kieltäytyneet rokotuksista", Avun toimituspäällikkö Samuli Isola kirjoittaa.
Julkaistu 29.11.2021
Apu

Linnan juhliin oli jo kutsuttu kunniavieraiksi sankareita, suomalaisia hoitajia. Kun tieto erityisistä Linnan juhlista tuli julki, hoitajien kunniaksi viritettiin huikea kampanja, jossa kampaajat, meikkaajat, pukusuunnittelijat ja -vuokraamot, taksiyrittäjät ja hotellit tarjosivat Linnaan kutsutuille hoitajille unelmapäivän.

Linnaan kutsutut hoitajat saisivat ilmaisen juhla-asun, meikin ja kampauksen Linnan juhliin. Tarjolla olisi samppanjaa, kuljetuksia, hotelliöitä, pieniä lahjoja, kiitoksia ja kimalletta kaikkensa antaneille hoitajille – edes päiväksi ja edes pienelle joukolle hoitajia.

Hoitaja lähetti viestin, että hän itkee niin kovasti väsymyksestä, onnesta ja liikutuksesta, ettei pysty puhumaan.

Me Avussa teimme kampanjasta jutun, joka levisi nopeasti somessa. Yksi kampanjan vetäjistä sai pian soiton teho-osaston hoitajalta, joka kertoi, että heille on tullut neljä kutsua. Kun meikkitaiteilija kertoi soittajalle, mitä kaikkea ihanaa oli luvassa, linjalla tuli hiljaista ja puhelu katkesi. Hoitaja lähetti viestin, että hän itkee niin kovasti väsymyksestä, onnesta ja liikutuksesta, ettei pysty puhumaan.

Mutta koronatilanne puuttui peliin. Taas. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti erityisjuhlien peruuntuvan, mutta kutsuttujen pääsevän ensi vuonna Linnaan. Erittäin vastuullinen päätös, tasavallan presidentti @niinisto! Hoitajat jos ketkä ymmärtävät tämän. Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen vastaus presidentin twiittiin osui ja kosketti.

Hoitajat ovat venyneet ja auttaneet Suomea läpi vaikeiden aikojen. Ja hoitaneet heitäkin, jotka ovat saattaneet muut vaaraan ja kieltäytyneet rokotuksista. On kaikkien aika muistaa ja tehdä tekoja. Siksi Apu aloittaa #kiitoshoitajalle-kampanjan.

Onko joku hoitaja tehnyt sinuun vaikutuksen omalla työllään? Ehdota häntä tai koko hoitajaporukkaa Apu-tonnin saajaksi täällä.

Kommentoi »