Automyynti kangertelee, mutta Tesla teki ennätyksensä
Autot ja liikenne
Automyynti kangertelee, mutta Tesla teki ennätyksensä
Tesla toimitti vuoden kolmella neljänneksellä yhteensä 241 300 uutta autoa asiakkailleen maailmanlaajuisesti. Se on 73 % enemmän kuin vuosi sitten ja Teslan kaikkien aikojen ennätys.
Julkaistu 5.10.2021
Tuulilasi

”Haluamme kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä toimitusten viivästymisten kanssa”, Tesla kertoi tiedotteessaan lauantaina.

Viivästyksistä huolimatta Teslan kysyntä on edelleen kovaa. Etenkin Model 3 ja Model Y ovat tällä hetkellä erittäin kysyttyjä, ne kattoivat koko Teslan myynnistä 96 %. Teslan lukemia buustasi erityisesti edullinen Model Y sekä entistä vahvempi rantautuminen Eurooppaan. Myös Kiinassa myynti veti mainiosti.

Bloombergin ennuste Teslan kolmannen neljänneksen myynnille oli 223 677 autoa ja Teslan oma 221 952. Nämä lukemat ylittyivät kirkkaasti.

"Kun mietitään mikrosiru- ja komponenttipulaa maailmalla, nämä Teslan lukemat pistävät pyörittelemään päätä. Ne kertovat sähköautoilun houkuttelevan ihmisiä koko ajan entistä enemmän”, sanoo Wedbush Securitiesin analyytikko Dan Ives.

Teslan suorituksen arvoa lisää se, että moni autonvalmistaja on komponenttipulan vuoksi joutunut karsimaan tuotantoaan ja myyntiluvut ovat olleet vaatimattomia. Esimerkiksi Fordin myynti kolmannella neljänneksellä putosi kolmanneksen.

JATO Dynamicsin mukaan Teslan Euroopan myynti kasvoi elokuun aikana 73%.

1 kommentti