Tuulilasi

Autojen kulutus- ja päästötietoja voi nyt vertailla jälleenmyyjien omilla sivuilla

Autojen kulutus- ja päästötietoja voi nyt vertailla jälleenmyyjien omilla sivuilla
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Autovertaamo.fi-palvelu poistuu käytöstä torstaina 30.9.2021. Automallien kulutus- ja päästötietojen vertailu onnistuu jatkossa jälleenmyyjien omilla sivuilla.
Julkaistu: 28.9.2021

Autovertaamo.fi-verkkopalvelu avattiin 2000-luvun puolessa välissä auttamaan asiakkaita saamaan tietoa ajoneuvojen kulutus- ja päästötiedoista.

"Tällöin tietoja ei ollut muuten tarjolla, joten palvelu oli tärkeä tietolähde uuden auton hankintaa suunnitteleville. Nyt tilanne on toinen ja kulutus- ja päästötiedot ovat erittäin hyvin saatavilla autojen maahantuojien ja jälleenmyyjien omien verkkosivustojen kautta, joten viranomaisen tarjoamalle palvelulle ei ole enää samanlaista tarvetta," toteaa Traficomin päällikkö Marko Sinerkari.

Kuluttajat pääsevät vertailemaan eri automerkkien kulutuksia ja päästöjä automerkkien ja jälleenmyyjien omilta verkkosivuilta, joissa kaikissa kulutus- ja päästötiedot ilmoitetaan vertailtavassa muodossa. Internetistä löytyy myös kaupallisten toimijoiden sivustoja, joissa voi vertailla eri automerkkien malleja.

Kommentoi »