Tuulilasi

Audilta kaksi autonomisen ajamisen konseptiautoa

Audilta kaksi autonomisen ajamisen konseptiautoa
Audi haluaa tuoda vahvasti esille kunnianhimoaan autonomisen ajamisen innovaatioissa. Audilla on jo kaksi konseptiautoa, joissa on tason 4 ja tason 5 autonomisen ajamisen ominaisuudet. Viitostaso tarkoittaa täysin autonomista ajamista, autossa ei ole edes rattia.

Toinen konseptiauto on luksusluokan sedan tason 5 ominaisuuksilla. Autossa on neljä sähkömoottoria, ja se on suunniteltu nimenomaan pitkille ajomatkoille, Audin tiedotteen mukaan sillä voi ajaa sähköllä jopa 700 – 800 kilometriä.

Toisessa konseptiautossa on tason 4 ominaisuudet, se on coupe-tyyppinen SUV. Moottoritiellä auto pystyy ajamaan 120 km/h vauhdilla, tässä autossa on kolme sähkömoottoria ja 396 hevosvoimaa. Moottori perustuu E-tron Sportback -konseptiin, jonka Audi esitteli Shanghain autonäyttelyssä keväällä.

Audi julkistaa molemmat konseptiautonsa Frankfurtin ensi viikolla alkavassa autonäyttelyssä. Siellä nähdään myös Audin uusi A8 lippulaivasedan, missä on tason 3 autonomiset ominaisuudet; auto ajaa itsestään 60 km/h vauhtiin asti. Audin mukaan se on kaikkein kehittynein autonomisen ajamisen auto, joka on jo markkinoilla.

Julkaistu: 9.9.2017
Kommentoi »