Autot ja liikenne
Tuulilasi

Audilta kaksi autonomisen ajamisen konseptiautoa

Audilta kaksi autonomisen ajamisen konseptiautoa

Audi haluaa tuoda vahvasti esille kunnianhimoaan autonomisen ajamisen innovaatioissa. Audilla on jo kaksi konseptiautoa, joissa on tason 4 ja tason 5 autonomisen ajamisen ominaisuudet. Viitostaso tarkoittaa täysin autonomista ajamista, autossa ei ole edes rattia.
Kuvat Audi Press
Mainos

Toinen konseptiauto on luksusluokan sedan tason 5 ominaisuuksilla. Autossa on neljä sähkömoottoria, ja se on suunniteltu nimenomaan pitkille ajomatkoille, Audin tiedotteen mukaan sillä voi ajaa sähköllä jopa 700 – 800 kilometriä.

Toisessa konseptiautossa on tason 4 ominaisuudet, se on coupe-tyyppinen SUV. Moottoritiellä auto pystyy ajamaan 120 km/h vauhdilla, tässä autossa on kolme sähkömoottoria ja 396 hevosvoimaa. Moottori perustuu E-tron Sportback -konseptiin, jonka Audi esitteli Shanghain autonäyttelyssä keväällä.

Audi julkistaa molemmat konseptiautonsa Frankfurtin ensi viikolla alkavassa autonäyttelyssä. Siellä nähdään myös Audin uusi A8 lippulaivasedan, missä on tason 3 autonomiset ominaisuudet; auto ajaa itsestään 60 km/h vauhtiin asti. Audin mukaan se on kaikkein kehittynein autonomisen ajamisen auto, joka on jo markkinoilla.

Julkaistu: 9.9.2017