Tuulilasi

Audi suunnittelee kaksiovista luksus-coupeta

Audi suunnittelee kaksiovista luksus-coupeta
Audin suunnittelujohtaja Marc Lichte vihjaa, että Audilta on tulossa uusi luksusluokan kaksiovinen coupe haastamaan BMW:n tulevaa 8-sarjaa. Ei kuitenkaan ihan vielä.
Kuvat
Julkaistu: 2.1.2018

Lichte sanoo kuitenkin, ettei autoa tehdä vielä, koska kysyntä markkinoilla ei tällä hetkellä ole riittävä mallille.

”Rakastan kaksiovisen coupen muotoja, mutta on fakta, että kaksiovisen kysyntä ei ole lähellekään yhtä suuri kuin neliovisen. Mutta ehkä tulevaisuudessa, meillä on jo paljon ideoita tuohon suuntaan”, Lichte sanoo Autocarin mukaan.

Luksusluokan coupe-autojen sektori on virkistynyt BMW:n 8-sarjan myötä, joka haastaa Mercedeksen S-sarjan coupen, lisäksi Volvon alabrändiltä Polestarilta on tulossa oma coupensa Polestar 1.

Audi ei ole tehnyt kaksiovista aikoihin, vaikka se esitteli Prologue konseptiautonsa (kuvassa) jo 2014 Los Angelesin autonäyttelyssä. Se kenties vihjaa, mitä Lichtellä kumppaneineen on mielessä.

Prologue oli Lichten ensimmäinen suunnittelutyö Audilla. Sen oli tarkoitus kertoa brändin uudesta muotokielestä, mutta aivan hyvin se voisi olla myös malli tulevasta kaksiovisesta A9:stä.

”Coupen aika on aikaisintaan 2019, koska meillä on parhaillaan tuloillaan neljä autoa nopealla aikataululla. Ensin lanseeraamme A6:n, sitten ovat vuorossa Q8, A1 ja Q3. Etenemme askel askeleelta ja ennen niitä emme tee mitään uutta”, Lichte sanoo. 

Kommentoi »