Tuulilasi

Audi Q3 uudistui – kuvagalleria ja tiedot

4

Uuteen Audi Q3 -malliin on uusitun muotoilun lisäksi saatavilla kattava valikoima Audin teknisiä innovaatioita. Q3-mallisarja tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille syksyllä 2011.
Kuvat Timo Nurmi

Uuden Audi Q3:n moottorit ovat uudistuneet. Saatavilla on nyt kolme TFSI- ja kaksi TDI clean diesel -moottorivaihtoehtoa, kaikki nelisylinterisiä. Uudet moottorit mahdollistavat aiempaa suuremman väännön, mutta jopa 17 prosenttia pienemmän polttoaineenkulutuksen.

1,4‒2,0-litraiset moottorit tarjoavat tehoa 110 kW (150 hv) – 162 kW (220 hv) ja ne ovat Euro 6 päästönormin mukaisia. Kulutus ja päästölukemat saavutetaan osittain Audi cylinder on demand -sylinterienlepuutustekniikan ansiosta – manuaalivaihteinen Audi Q3 1,4 TFSI COD kantaakin energiatehokkuudesta kertovaa ultra-nimeä.

Q3:n ominaisuuksia kuten ohjausta, kaasupolkimen herkkyyttä ja vaihteiston toimintaa voi muokata Audi drive select -järjestelmän kautta.

Turvallisuutta lisäävä jatkotörmäyksen estotoiminto on uudessa Q3:ssa vakiovarusteena. Lisäksi Q3:een on saatavana kattava määrä avustavia järjestelmiä, kuten kaistallapysymisvahti Audi active lane assist, kaistanvaihtoavustin Audi side assist sekä liikennemerkkien tunnistustoiminto.

Uusi Audi Q3 painaa 1 385 kg. Ulkomitoiltaan auto on lähes ennallaan, Q3 on 4,39 m pitkä, 1,83 m leveä ja 1,59 m korkea. Akseliväli on säilynyt 2,6 metrissä. Tavaratilan koko on 460 litraa, takaistuinten selkänojat alastaitettuina 1 365 litraa, ja lastaus on sujuvaa saatavilla olevan sähkötoimisen takaluukun ansiosta.

Uudistuneen auton coupe-tyylistä muotoilua on hiottu ja vaakalinjoja korostettu niin kyljissä kuin takaosassakin, mikä antaa Q3:lle leveän ja ilmeikkään vaikutelman. Auton etuosaa hallitsee uusittu singleframe-etusäleikkö.

Vakiovarusteena uudessa Q3:ssa on uusitut xenon plus -päiväajovalot, ja lisävarusteena on valittavissa energiatehokkaat LED-ajovalot. LED-ajovalojen yhteydessä toimitetaan myös dynaamiset vilkut, joiden valo liikkuu nauhamaisesti sisäreunasta ulospäin.

Uusi Audi Q3-malli saapuu Suomeen keväällä 2015. Q3 Business -mallin hinnat alkavat 37 104 eurosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 18.11.2014