Tuulilasi

Audi A3 myös 4-ovisena sedanina


Audi A3-mallisarjaan tulee tarjolle uusi koriversio, neliovinen A3 sedan. Sen myynti käynnistyy loppukesällä Saksassa.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Audi A3 sedan

Audi A3 on tähän saakka ollut tarjolla vain hatchbackinä ja farmarina. Nyt ensisijaisesti USA:n markkinoita varten kehitetty 4-ovinen sedan tulee myyntiin myös Euroopassa. Koriltaan A3 sedan on  150 mm pidempi, 11mm leveämpi ja  9 mm matalampi kuin A3 Sportback.

A3 sedaniin tulee tarjolle kolme moottorivaihtoehtoa – 1,4-litrainen (140 hv) 4-sylinterinen bensiinimoottori, jossa on sylinterien lepuutus, 1.8 –litrainen (180 hv) ja 2.0 –litrainen (150 hv) diesel. Hieman myöhemmin ohjelmaan tulee myös S3 sedan.

Audi korostaa, että uuden koriversion taustalla on päätös mallisarjan kehittämisestä korisukupolvien myötä. Ensimmäisen sukupolven A3 oli tarjolla vain 3-ovisena hatchbackinä. Sitten tuotiin tarjolle 5-ovinen sportsback. Nyt uusimman sukupolven myötä oli johdonmukaista tuoda tarjolle myös 4-ovinen sedan.

A3 sedan on kuitenkin myös Audin vastaus Mercedeksen CLA-mallisarjalle. Kumpikin valmistaja on havainnut, että sekä USA:ssa että Kiinassa ostajat pitävät enemmän konttiperäisistä autoista kuin Euroopassa. Jotta mallisarjan myyntiä saadaan maailmanlaajuisesti kasvatetua, koriversioiden tarjontaa päätettiin lisätä 4-ovisella sedanilla.

Audin A3 sedan tulee Keski-Euroopassa myymälöihin loppukesästä. Hintaluokastakin on esitetty tietoja. Hinnaltaan halvimman version ostajat joutuvat maksamaan autosta Saksassa noin 25 000 euroa. Kohderyhmänä ovat nuoret hyvätuloiset ostajat.

Audi on arvioinut A3 sedanin myynnin yltävän ensi vuonna 115 000 autoon, mutta määrä tulee siitä hieman nousemaan seuraavina vuosina. Mercedeksen CLA:n myyntimäärien odotetaan olevan noin 60 000 – 70 000 autoa maailmanlaajuisesti.

Julkaistu: 28.3.2013