
Äitienpäivän aamupala: Brownies-tuorepuuro syntyy kaurahiutaleista, jugurtista ja Nutellasta
Valmista äitienpäivän aamupalalle suklaista brownies-tuorepuuroa.
Brownies-tuorepuuro
4 annosta / 15 minuuttia + 1 h tekeytyminen
- 300 g turkkilaista jogurttia
- 2 dl maitoa tai mantelimaitoa
- 6 rkl Nutellaa
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 dl suomalaisia pakastevadelmia
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Koristeeksi
- vadelmia tai karhunvatukoita
- rouhittua suklaata ja pekaanipähkinöitä
- kinuskikastiketta
- kynttilä
1. Sekoita kulhossa jogurtti, maito ja huoneenlämpöinen Nutella. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Nostele puuroon vadelmia. Rouhi pekaani- pähkinöitä veitsellä leikkuulaudan päällä pienemmiksi paloiksi ja lisää puuroon. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
3. Nostele puuro annoslautasille. Koristele annokset tuoreilla marjoilla, rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä. Valuta päälle hieman kinuskikastiketta.
Vinkki! Jos Nutella on jääkaapissa, muista nostaa se huoneenlämpöön 2–3 tuntia ennen puuron valmistamista. Puuron voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin ja koristella aamulla valmiiksi.