Tuulilasi

6000 korvausvaatimusta VW:lle: "Jälleenmyyntiarvo mennyt"

6000 korvausvaatimusta VW:lle: "Jälleenmyyntiarvo mennyt"
Sveitsiläinen kuluttajansuojajärjestö SKS on laittanut vireille vaatimuksen 6000 sveitsiläisen autoilijan puolesta VW Groupia ja sveitsiläistä autokappaa AMAG:tä vastaan. Kyse on päästöskandaalista ja sen korvauksista.

Kanne on jätetty zürichilaiseen tuomioistuimeen. SKS:n mukaan se hakee keskimäärin noin 15 % korvauksia autojen alkuperäisestä ostohinnasta.

”Nämä muka ympäristöystävällisinä myydyt autot olivat ylihinnoiteltuja. Ohjelmistomanipuloinnin ansiosta autot ovat menettäneet yhä enemmän jälleenmyyntiarvostaan”, SKS tiedotti.

Volkswagen sanoo tutkivansa asiaa, kun saa kaikki dokumentit haltuunsa, mutta yhtiön mukaan asiantuntijat eivät ole huomanneet mitään merkittävää laskua VW:n käytettyjen dieselautojen hinnoissa Sveitsin markkinoilla.

”Asiakkaidemme luottamus ja tyytyväisyys ovat meille kaikki kaikessa. Silti tässä tapauksessa ei ole meidän mielestämme riittävästi pohjaa oikeustoimiin”, VW tiedotti.

Volkswagenin mukaan 98 % noin 173 000 manipuloidusta sveitsiläisautosta on jo korjattu ilman kustannuksia omistajille.

Sveitsiin autoja tuova AMAG tiedotti puolestaan, ettei ymmärrä SKS:n toimia, sillä Volkswagenin käytettyjen dieselautojen hinnat ovat olleet jopa kilpailukykyisempiä kuin vastaavat muiden brändien autot.

Julkaistu: 1.1.2018
Kommentoi »