3 × koe Tukholma paikallisen tavoin
Matkailu
3 × koe Tukholma paikallisen tavoin
Nauti kaupungin paras aamiainen, treenaa salilla ja nuku hotellissa, johon paikalliset menisivät staycationille.
Julkaistu 5.6.2022
Mondo

Aamiaiset ja lounaat

Mistä löytyy Tukholman paras aamiainen? Vaihtoehtoja on paljon, mutta Pom & Floran aamupalaa hehkutti taannoin New York Times, ja sitä rakastavat myös paikalliset.

Ole paikalla heti avaamis­aikaan, sillä muuten pöytää saattaa joutua odottamaan pitkään. Aamiaista tarjoillaan koko päivän, ja listalla on kaikkea puuroista toasteihin (annokset 6,50–13,50 euroa). Kahvilalla on toimipisteet Södermalmilla (Bondegatan 64) ja Vasastanissa (Odengatan 39).

Suosittu on myös aamu­palaa, lounasta ja brunssia tarjoa­va STHLM Brunch Club (Dala­gatan 24). Tänne tullaan etenkin lauantai­aamuisin, jolloin korttelia kiertää pitkä jono. Tilaa vaikkapa eggs benedict (15 euroa) tai vegaaninen aamiaislautanen (16 euroa).

Lounaspaikaksi sopii leipomo-­kahvila BodyBuddy (Jungfru­gatan 8 ja Smålandsgatan 24), joka tarjoaa herkullisia salaatteja ja kulhoruokia. Banaanileipä (6 euroa) on kaupungin paras.

Ylellinen hotelliyö

Missä tukholmalaiset majoittuisivat staycationilla? Jos budjettia riittää, varma klassikkopaikka on Ett Hem (Sköldunga­gatan 2). Entiseen huvilaan tehdyn 12 huoneen hotellin tyylikäs sisustus, kodikas tunnelma, fantastinen pal­­velu ja ihana ruoka hurmaavat (2 hh alkaen 400 euroa).

Villa Dagmar on klassikko­hotelli Diplomatin omistajien uusi majapaikka Östermalmin kauppahallin vieressä (Nybro­gatan 25-27). Majoitus ei ole halvimmasta päästä (2 hh alkaen 275 euroa), mutta täällä voi käydä myös vain syömässä tai juomassa. Katettu sisäpiha kerää tukholmalaiset drinkeille ja näyttäytymään.

Puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta sijaitseva Ellery Beach House (Elfviks udde, Lidingö) tarjoaa täydellisen irtioton arjesta (2 hh alkaen 200 euroa). Paikkaa on kutsuttu Tukholman vastineeksi Soho House -hotel­lille. Sisustuksessa on rantaklubin tunnelmaa, ja ravintola tarjoaa välimerellistä ruokaa.

Ellery Beach Housessa voi nauttia välimerellisestä tunnelmasta.

Käy treenaamassa

Tukholman keskustassa tuntuu, että joka toinen ihminen on matkalla juoksulenkille tai kuntosalille treenaamaan. Liity siis mukaan joukkoon!

Kiinnostava kuntosali on esimerkiksi The Place Stockholm (Kommendörsgatan 29). Se tarjoaa Megaformer-laitteen avulla tehtävää treeniä sekä barrea ja hyppimistä trampoliinilla. Tilavissa suihkutiloissa on Malin + Goetzin kosmetiikkaa.

Toinen suosikkisali on Barry’s Bootcamp (Jakobsbergsgatan 21), joka täyttyy työpäivän jälkeen iloisista ja hyväkuntoisista ihmisistä. Treeniin kuuluu sekä intervalliharjoittelua juoksumatolla että lihaskuntotreeniä matolla, hyvän musiikin pauhatessa. Lopuksi voi siemailla Chocolate PB -smoothien.

Kommentoi »