Tuulilasi

Katso video: Näin Pagani restauroi vanhoja superautoja uuteen uskoon

Pagani on raottanut verhoa hiljattain julkistamansa autojen restaurointiprojektin etenemisestä. Yhtiö julkaisi You Tubessa videon, jossa se näyttää, kuinka paljon käytetty Pagani Zonda saa uuden elämän.

Paganin ensimmäinen malli Zonda tuli markkinoille vuonna 1999. Osa auton omistajista on ajanut jo yli 100 000 kilometriä näillä käsintehdyillä taideteoksilla. Pagani julkistikin Rinascimento-ohjelman, jossa auton omistajat voivat lähettää autonsa Paganille kokonaan uudelleen restauroitavaksi.

Restaurointiprosessissa ei jätetä kiveäkään kääntämättä; auton jokainen osa tarkastetaan ja tehdään uudelleen, ruuveista ja muttereista lähtien. Kukaan ei tiedä, kuinka kauan yhden auton restauroiminen tulee kestämään.

Kuten videolta käy ilmi, restaurointiprosessi dokumentoidaan erityisellä huolellisuudella. Näin omistajat pystyvät todistamaan esimerkiksi autoa myydessään restauroinnin autenttisuuden juuri Paganilla.

Paganin pieni tiimi pystyy restauroimaan vain yhden auton kerrallaan. Zondaa on myyty yhteensä 137 kappaletta vuoden 1999 jälkeen. Ei ole tiedossa, kuinka moni niistä on ilmoitettu restaurointiohjelmaan.

”On suuri ilo ja velvollisuutemme saattaa nämä mestariteokset alkuperäiseen loistoonsa. Asiakkaamme luottavat meihin, sillä vain meillä on kyky tehdä ateljeessamme tällaista restaurointityötä. Haluamme antaa asiakkaillemme sen saman kihelmöivän tunteen, minkä he aikanaan kokivat ajaessaan uudella Pagani Zondallaan ensi kertaa”, sanoo yhtiön perustaja Horacio Pagani

Ihan joka pojan menopelejä Zondat eivät ole, sillä esimerkiksi 2007 julkistetun Pagani Zonda R:n veroton myyntihinta on 1,2 miljoonaa euroa.

Julkaistu: 11.12.2017