Yllättävä Göteborg
Matkailu
Yllättävä Göteborg
Lähde Tukholman sijaan Göteborgiin ja ilahdu näistä löydöistä.
Julkaistu 27.9.2018
Mondo

Rouhea taidekeskus

Nykytaiteen museo Röda Sten tarjoaa nähtävää ohikulkijoillekin, sillä vanhaan kattila­halliin rakennetun museon ulkoseinä on omistettu graffiteille. Sisällä järjestetään taide­näyttelyiden lisäksi performansseja, tanssiesityksiä, elokuva­näytöksiä ja työpajoja. Sunnuntaisin museon ravintolassa on huippusuosittu kasvisbrunssi, jonne kannattaa varata pöytä etukäteen. Syksyllä Göteborgissa avautuu pitkän remontin jälkeen myös design- ja käsityömuseo Röhsska.

Kaunotar kulhossa

Kulhoruokavillitys on iskenyt göteborgilaisiin. Kesällä avautunut LE-kahvila lupaa Instagram-ystävällisiä aamiais- ja lounasannoksia. Listalta löytyy esimerkiksi smoothie­kulhoja, vegaanisia pannukakkuja ja salaatteja. LE sijaitsee kätevän kävelymatkan päässä viehättävästä Hagan kaupunginosasta.

LE:n annokset tarjoavat silmänruokaa.

Romanttinen hotelli

Göteborgista löytyy pieniä ja ylellisiä boutique­hotelleja joka budjettiin. Kohtuuhintainen ja rento Hotel Flora sijaitsee loistavalla paikalla keskustan läpi kulkevan kanaalin varrella ja näyttää romanttiselta satulinnalta. Sisustus on kekseliäs yhdistelmä pohjoismaista muotoilua, itämaisia mattoja ja prameita kristallikruunuja. Hotelli on myös etätyöläisen unelma, sillä yöpyjällä on pääsy alakerran suosittuun co­working-tilaan.

2 hh alkaen 130 euroa, hotelflora.se

Satamaan saunomaan

Vuonna 2015 göteborgilaiset pääsivät vihdoin nauttimaan kunnon löylyistä, kun julkinen sauna Den allmänna bastun valmistui. Se on rakennettu kierrätys­materiaaleista ja sijaitsee kiehtovalla paikalla teollisuus­alueen satamassa. Ikkunoista on näkymä joelle, johon voi myös pulahtaa vilvoittelemaan. Talvikaudella paikka yhteisvuorolle pitää varata etukäteen, mutta sen voi tehdä maksutta netissä.

Modernilla arkkitehtuurillaan yllättävä Den allmänna bastun on ilmainen yleinen sauna, joka on auki vuoden ympäri.

Huurteisten ystävälle

Göteborgiin perustetaan vauhdilla uusia pien­panimoita ja panimoravintoloita. Monet ovat keskustan ulko­puolella, mutta muutama kiinnostava sijaitsee lyhyen ratikka­matkan päässä. Paikallispanimo Beerbliotek on auki joka toinen viikonloppu, tukholmalaislähtöinen Omnipollo-baari päivittäin. Ehkä kaupungin monipuo­lisin olutvalikoima löytyy Brewers Beer Barista, josta saa myös mahtavia pitsoja.

Kommentoi »