Apu

Woody Allenin elokuva keski-ikäisen miehen ja 17-vuotiaan tytön suhteesta – Kino Klassikko: Manhattan – To 7.5. klo 21 Yle Teema & Fem

Woody Allenin elokuva keski-ikäisen miehen ja 17-vuotiaan tytön suhteesta – Kino Klassikko: Manhattan – To 7.5. klo 21 Yle Teema & Fem
Woody Allenin elokuvassa Manhattan (1979) loikitaan rakkauden piirileikissä yli ikärajojen ja ystävyyssuhteiden. To 7.5. klo 21 Yle Teema & Fem.
Kuvat
Julkaistu: 7.5.2020

Woody Allen on kirjoittanut ja ohjannut lähes 50 elokuvaa rakkauden arvaamattomuudesta. Manhattan (1979) on yhä niistä parhaita.

Komediaa, draamaa ja rakkaustarinaa virtuoosimaisesti yhdistävässä elokuvassa Allen on keski-ikäinen tv-käsikirjoittaja, jolla on rakkaussuhde 17-vuotiaan tytön (Mariel Hemingway) kanssa, kunnes hän rakastuukin ystävänsä (Michael Murphy) rakastajattareen (Diane Keaton).

Elokuvan ristikkäiset rakkaustarinat syntyvät, törmäävät ja purkautuvat kepeästi ja nokkelan sanailun siivittäminä, mutta niiden taustalta piirtyy ihmisten kyvyttömyys tunnistaa omia tunteitaan ja oman elämänsä tukipilareita.

Manhattan on Allenin rakkaudentunnustus kotikaupungilleen. Sen kuvat New Yorkin ihmisvilinästä, yövalaistuksessa hehkuvista pilvenpiirtäjistä sekä ravintoloista ja gallerioista hehkuvat kauneutta ja romantiikkaa.

George Gershwinin sävelten siivittämässä elokuvassa nähdään myös Meryl Streep läpimurtonsa kynnyksellä. (1979/93 min) ⭑⭑⭑⭑⭑

Manhattan, torstai klo 21.00 Yle Teema & Fem

Kommentoi »