Tuulilasi

Windows in the Car – puhelimet osaksi autoa

Windows in the Car – puhelimet osaksi autoa
Auto Motor und Sportin Dirk Gulde pohtii puhelin- ja autonvalmistajien uusia yhteistyösuunnitelmien tuloksia.
Teksti AMS, Dirk Gulde
Kuvat Microsoft

On erikoista, että kännykkäfirmat eivät ole vuosikausiin juuri välittäneet autonomistajien tarpeista, ja ne eivät ole saaneet edes bluetooth-profiileja toimimaan aina kunnolla. Nyt on kuitenkin yhtäkkiä alkanut taistelu ohjaamon herruudesta.

Windows ilmoitti ”Windows in the Car” -järjestelmästään sen jälkeen kun Apple oli kertonut CarPlaystä ja uutinen Androidin vakiinnuttamiseen tähtäävästä Googlen yhteenliittymästä oli kiirinyt maailmalle.

Perusajatus on aina samankaltainen, eli älypuhelimen sovelluksia pitäisi pystyä käyttämään yksinkertaisesti ja ennen kaikkea turvallisesti ajotietokoneen kautta.

Pitääkö meidän kuitenkin kohta valita kännykkämme auton elektroniikan käyttöjärjestelmän mukaan? Ei sentään. Microsoft panostaa nimittäin MirrorLinkin myötä standardiin, jonka hyväksyivät VW, GM, Toyota ja Hyundai, eli maailman neljä suurinta autokonsernia.

Standardin etuna on riippumattomuus käyttöjärjestelmästä, minkä vuoksi se on saanut laajaa tukea Samsungilta, HTC:ltä, Sonylta sekä Nokialta, ja nyt Windows liittyy vielä joukkoon mukaan.

Omia teitään kulkeneen Applen mukaantulo on hyvin epätodennäköistä, vaikka se olisikin toivottavaa. Teknisesti se olisi kuitenkin mahdollista, ja silloin voitaisiin puhua todellisesta standardista. Sitä automaailma on todellakin odottanut.

Julkaistu: 15.6.2014
Kommentoi »