Tuulilasi

Wetteri vahvistuu Oulussa ja KPO Vaasassa

Wetteri vahvistuu Oulussa ja KPO Vaasassa
Wetteri Oy vahvistaa asemaansa Oulussa ostamalla Osuuskauppa KPO:n omistaman autoliike Viescar Oy:n Oulun Ford-liiketoiminnat. KPO:n autokauppa puolestaan laajenee Vaasassa Viescarin ostaessa Wetterin Vaasan liiketoiminnan saaden Fordin, Volvon, Kian, Mazdan, Fiatin, Subarun ja Alfa Romeon edustukset.
Julkaistu: 19.5.2011

Autokaupan rakennemuutokset jatkuvat

Pohjois-Suomessa toimiva Wetteri Oy on yksi Suomen suurimmista vähittäiskaupan autokauppayrityksistä. Se on tehnyt liiketoimintakaupan Keskipohjanmaan Osuuskaupan (KPO) kanssa ostamalla Viescar Oy:n Oulun Ford-liiketoiminnan Oulussa.Samalla KPO on ostanut Wetteri Oy:ltä tämän Vaasan liiketoiminnan.

Omistusvaihdokset tapahtuvat 1.6.2011. Toimipaikkojen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä uusien omistajien palveluksessa. Osapuolet eivät julkista kauppahintoja.

”Tehty kauppa luo selkeää synergiaa toimintaamme Oulussa ja selkiyttää tilannetta myös asiakkaan kannalta”, toteaa Wetteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Häggkvist.

Wetteri-yhtiöt muodostuvat Wetteri Oy:stä ja Wetteri Power Oy:stä. Yhtiöiden toiminta-alueena on Oulun ja Lapin lääni sekä Pohjanmaa. Yhdeksässä toimipisteessä toimivan yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa. Muut toimipisteet ovat Kuusamo, Rovaniemi, Kemi, Kajaani, Kokkola, Ylivieska, Pietarsaari ja Vaasa

Vuonna 1960 perustettu Wetteri kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Uusista henkilöautoista Pohjois-Suomessa joka neljäs ja uusista kuorma-autoista noin joka kolmas myydään Wetteriltä.

S-ryhmän autokauppa laajenee

Keskipohjanmaan Osuuskauppa on merkittävä autojen vähittäiskauppias. Se laajensi toimintaansa jo tammikuun alussa, kun KPO:n omistama Nystedtin Autoliike Oy hankki omistukseensa Seinäjoella ja Kauhajoella toimivan Maakunnan Auton, joka on Toyotan valtuutettu piirimyyjä.

Nyt KPO laajentaa toimintaansa Vaasaan saaden edustettavakseen Fordin, Volvon, Jaguarin, Land Roverin, Mazdan, Fiatin, Alta Romeon ja Subarun.

”Kaupan myötä pystymme tarjoamaan asiakasomistajillemme Vaasan talousalueella laajan valikoiman markkinoiden kärkimerkkejä”, toteaa Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine.

Vaikka Viescar Oy luopuu Fordin edustuksesta, KPO:n omistama yritys jatkaa Ford-piirimyyjänä Kokkolassa, Ylivieskassa ja Vaasassa.

Kokkolan, Pietarsaaren, Vaasan ja Ylivieskan talousalueilla vaikuttava Osuuskauppa KPO on yli 90 000 asiakasomistajallaan ja noin 700 milj. euron vuosimyynnillään Suomen suurimpia alueosuuskauppoja.

Autokauppaa KPO harjoittaa edellä mainittujen Kokkolan (Toyota, Ford, Peugeot), Pietarsaaren (Toyota), Vaasan (Peugeot) ja Ylivieskan (Toyota, Ford, Peugeot) lisäksi Seinäjoella (Toyota) ja Kauhajoella (Toyota).  Oulussa toimii monimerkkihuolto Bosch Car Service.

Taustalla varautuminen ryhmäpoikkeusasetuksen muutoksiin

Autokaupassa varaudutaan EU:n kilpailulainsäädännössä autoalaa koskevan ryhmäpoikkeusasetuksen tulevaan muutokseen. Autojen valmistajien asema vahvistuu, ja niihin sopimussuhteessa olevat vähittäiskaupassa toimivat jälleenmyyjät kokevat muutokset omalta kannaltaan huolestuttaviksi. Varsinkin pienempien ja keskisuurten yritysten asema saattaa heikentyä.

Tulossa olevat muutokset aiheuttavat toimialalla järjestelyjä. Hyvin usein vähittäiskaupassa etsitään nyt lisääntyviä hyötyjä kokoa kasvattamalla ja edustamalla useampia automerkkejä. Näin neuvotteluvoima maahantuojaan nähden kasvaa ja samalla riippuvuus vain yhdestä merkistä vähenee.

Kommentoi »