Tuulilasi

Waymo ja FCA isoon yhteistyöhön – 62 000 Chrysleria


FCA ja Waymo ovat kertoneet laajentaneensa vahvasti yhteistyötään. Peräti 62 000 Chrysler Pacifica Hybrid minivania liittyy Waymon autonomisten autojen laivueeseen alkaen tämän vuoden lopusta.
Kuvat Waymo Press

Yhtiöt kertoivat myös neuvottelevansa Waymon autonomisen teknologian käyttämistä tulevaisuudessa FCA:n autoissa.

Aiemmin tänä vuonna Waymo kertoi tehneensä sopimuksen 20 000 Jaguar I-Pacen hankkimisesta, ne on tarkoitus saada varustettua Waymon teknologialla kahden vuoden sisällä. Pacifica Hybridien avulla Waymo aikoo lanseerata ensimmäisenä maailmassa autonomisen kuljetuspalvelun.

Jo vuonna 2016 Waymo sai käyttöönsä 600 Pacifica Hybridiä, joista iso osa on ollut Waymon testiautoina.

”Pacifica on täydellinen auto tällaisen palvelun lanseeraamiseen. Se on tehty ihan uudelle alustalle, siinä on liukuovet, kolme penkkiriviä ja se on lisäksi hybridi. Pitää myös muistaa, että me emme ole autonvalmistaja, tulemme nyt ja jatkossakin keskittymään vain kuljettajan ”valmistamiseen”, kertoo Waymon pääjohtaja John Krafcik.

FCA:lle yhteistyö on myös merkittävä.

”Olemme sitoutuneet tuomaan turvallisen, tehokkaan ja realistisen autonomisen teknologian asiakkaillemme. Yhteistyö Waymon kanssa tulee auttamaan meidät uuden teknologian eturintamaan”, sanoo FCA:n pääjohtaja Sergio Marchionne.

Julkaistu: 4.6.2018