Tuulilasi

VW:n Pariisissa esiteltävä sähköauto lupaa paljon – peräti 600 km:n toimintamatka mahdollinen


VW:n tulevan sähköauton edessä oleva verho alkaa hiljalleen avautua. Toteutuessaan kyseessä olisi yksi markkinoiden etevimmistä sähköautoista.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Pariisissa esiteltävän sähköauton toimintamatka on jossain 400–600 kilometrin välimaastossa, jos VW:n omia ennusteita on uskominen. VW tähtää useampaan erilaiseen sähköautomalliin, joista isoimmissa toimintamatka yltäisi peräti 600 kilometriin. Tämä on enemmän kuin yksikään Tesla yltää tällä hetkellä.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan VW:n ensimmäisten uuden sukupolven sähköautojen tuotanto alkaa vuonna 2019, kertoo Autoexpress. Ne perustuvat VW:n uudelle MEB-pohjarakenteelle, joka suunniteltu erityisesti sähköautoja varten. Rakenne tuo hyötyjä erityisesti sähköauton tilankäyttöön.

VW ennustaa myös, että sähköautojen valmistuskulut tippuvat tuntuvasti nykyisestä. Myös litium-ioni-akkujen hinnan ennustetaan tippuvan. Näiden lopputuloksena sähköauto ei vuonna 2019 ole enää tuntuvasti kalliimpi kuin vastaava polttomoottoriauto.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.9.2016