Tuulilasi

VW:n entistä pääjohtajaa Winterkornia tutkitaan petoksesta


Saksalaiset syyttäjät ovat kertoneet, että he tutkivat VW:n entistä toimitusjohtajaa Martin Winterkornia epäiltynä petoksesta.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Automotive News Europen tietojen mukaan Martin Winterkorn on saattanut tietää päästöskandaalista jo aiemmin, kun hän on itse väittänyt, kertovat Braunschweigin syyttäjät. Winterkornin omien sanojen mukaan hän sai tietää asiasta vasta elokuussa 2015, kuukausi ennen asian julkituloa.

Tutkintalausunnon mukaan useat todisteet viittaisivat siihen, että Winterkorn olisi tienyyt manipuloinnista aiemmin, kun hän on julkisesti itse väittänyt. Päästöskandaalin tutkintaa laajennettiin tällä viikolla, ja koti- ja toimistoetsintöjä tehtiin peräti 28 kohteeseen.

Winterkorn erosi VW Groupin toimitusjohtajan paikalta 23. syyskuuta 2015 antaakseen VW:lle uuden mahdollisuuden päästöskandaalin jälkeen. Tuolloin hän kielsi tehneensä mitään väärin. Winterkorn ehti olla saksalaismerkin johtopaikalla kahdeksan vuotta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 27.1.2017