Tuulilasi

VW vannoo EU-viranomaisille – päästöskandaaliautot korjattu syksyyn 2017 mennessä


VW on luvannut korjaavansa kaikki laittomalla ohjelmistolla varustetut dieselautot Euroopassa syksyyn 2017 mennessä, kertoo EU-komissio.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

EU-komission virkamiehet olivat pyytäneet VW:n edustajat kuultavaksi päästöskandaaliin liittyen. EU halusi vakuuksia VW:lta, että kaikki laittomalla ohjelmalla varustetut dieselautot korjataan ajallaan.

VW on luvannut ilmoittaa myös asiakkailleen korjauksista vuoden 2016 loppuun mennessä, kertoo Automotive News Europe. Äskettäin Tuulilasi uutisoi myös, että VW on toistaiseksi ehtinyt korjata vain 10 prosenttia päästöskandaaliautoista Euroopassa. Korjattavia autoja yhteensä Euroopassa on 8,5 miljoonaa.

Jotkin EU-viranomaiset ovat vaatineet myös VW:lta korvauksia asiakkaille EU:ssa Yhdysvaltojen tapaan. VW:n edustajan mukaan tähän ei kuitenkaan ole tarvetta, koska korjaus Euroopassa on helpompaa kuin Yhdysvalloissa, ja autojen arvon lasku ei Euroopassa ole yhtä suuri kuin Yhdysvalloissa.

Automotive News Europen mukaan VW ei suostunut kommentoimaan EU-komission kanssa käytyjä keskusteluja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.9.2016